Uudellemaalle hirven kaatolupia viime vuotta vähemmän

Kuvituskuva.

Suomen riistakeskus on myöntänyt Uudellemaalle tulevan syksyn metsästyskaudelle 1 394 hirven pyyntilupaa. Se on noin 25 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2022 syksyllä.

Valkohäntäpeurojen ja kuusipeurojen pyyntilupien määrä on sen sijaan kasvanut viime vuodesta.

Riistakeskus on nyt myöntänyt tulevan syksyn metsästyskaudelle 13 024 valkohäntäpeuran pyyntilupaa, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin syksyllä 2022. Kuusipeuran pyyntilupia on myönnetty nyt 439 kappaletta eli noin 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

– Uudenmaan viidestä hirvitalousalueesta yhdellä on saavutettu Uudenmaan alueellisen riistaneuvoston asettama hirvitiheystavoite. Kolmella hirvitalousalueella kanta on tavoitetta hieman harvempi ja yhdellä edelleen tavoitetta tiheämpi. Uudellamaalla yhteenlaskettu hirvikannan tavoitekoko on noin 3 700 hirveä. Tavoitteen toteutumista seurataan Luonnonvarakeskuksen kanta-arviolla, jonka mukaan Uudellamaalla oli viime talvena noin 3 570 hirveä. Hirven pyyntilupamäärän merkittävä lasku johtuu siitä, että hirvikanta on suuressa osassa Uuttamaata tavoitetasojen alapuolella, kerrotaan Suomen riistakeskuksen tiedotteessa.

Valkohäntäpeuran kannanhoidolle asetettiin keväällä 2021 hirvitalousalueittaiset tiheystavoitteet.

Kolmella Uudenmaan hirvitalousalueesta tavoitellaan kannan pienentämistä, vaikka kanta alkaa olla lähellä tavoitehaarukkaa varsinkin hirvitalousalueella Uusimaa 4. Hirvitalousalueella Uusimaa-Etelä-Häme kanta on laskenut tavoitehaarukan alapuolelle.

– Kanta-arvioon peilaten kannan leikkaaminen vaatii edelleen saalismäärän pitämistä korkealla erityisesti niillä alueilla, joilla peuroja esiintyy runsaasti, tiedottaa riistakeskus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.