Tuusulassa kehitetään ikäystävällistä asumista

Havainnollistava esimerkkiratkaisu Rykmentinpuiston ikäystävällisestä asuinkorttelista. Kuva: MUUAN Oy.

Tuusulassa on valmistunut suunnitelma ikäystävällisestä asuinkorttelista.

Tavoitteena on rakentaa Rykmentinpuistoon Tuusulan keskustaan kortteli, joka tarjoaa ikääntyneille sopivia asuntoja.

Suunnitelman mukaan ikäystävällisessä korttelissa asuinympäristö on esteetön, ja se aktivoi asukkaita ulkoilemaan ja liikkumaan.

Ikäystävällisessä asuinkorttelissa kiinnitetään huomiota esteettömiin, helposti löydettäviin ja hyvin opastettuihin reitteihin. Talot erottuvat toisistaan esimerkiksi väreillä, ja oma rappu on helposti tunnistettavissa.

Korttelipiha on jaoteltu kolmeen piha-alueeseen: yhdessä oleskeluun ja tapahtumiin keskittyvään palvelupihaan, liikkumista ja puuhastelua tarjoavaan aktiivipihaan ja luontoelämyksiä tuottavaan viherpihaan.

Lisäksi korttelissa on monipuolisia palveluja ja yhteistiloja, kuten yhteisöolohuone, yhteiskeittiö, saunan takkahuone, monitoimitila, verstas ja vierashuone. Korttelin sydämenä toimivat ravintola ja respa, joka vastaa korttelin tapahtumista ja palveluista sekä toimii kohtauspaikkana.

− Syksyn aikana on tarkoitus esitellä konseptia ikäystävällisestä asuinkorttelista mahdollisille toteuttajatahoille ja palveluntuottajille, Rykmentinpuiston projektipäällikkö Jouni Määttä kertoo tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.