Tuusulan kunnan kulttuuripalkinto Jokelaan

Jekku ry:n Kaarle Ranta (vasemmalla) ja Jonas Jönssön (oikealla) vastaanottivat kunniakirjan ja kukat kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puhenjohtajalta Janne Melliniltä (keskellä).

Tuusulan kunta jakoi Vuoden kulttuurimyönteinen -palkinnon nyt toista kertaa.

Vuoden kulttuurimyönteinen 2022 on Jekku ry.

Jekku ry eli Jokelan Elävän Alakulttuurin Kehitysyksikkö järjestää vuosittain Jokelan Närkästysjuhlia sekä ylläpitää jo toista vuotta Ravintola Tiilitehdasta.

– Aikaansaavalla porukalla on jopa viikoittainen radio-ohjelma Marginaalin Ulkopuolinen Show. Jokelan tiilitehdas on herännyt Jekku ry:n ansiosta eloon. Vuoden kulttuurimyönteisen yleisöehdotuksissa Jekku ry sai selkeästi eniten mainintoja, joten kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan palkintoraadin tehtävä oli helppo, tiedotti Tuusulan kunta.

Vuoden kulttuurimyönteinen -palkinnon vastaanotti Jekku ry:n puuhahenkilöt Kaarle Ranta ja Jonas Jönsson.

Vuoden kulttuurimyönteisen 2022 kukitti Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Janne Mellin Keski-Uudenmaan Pride-tapahtumassa 3. syyskuuta.

– Jekku ry on ollut jo pitkään tärkeä ja aktiivinen kulttuuritoimija Jokelan suunnalla. Viimekesäinen Ravintola Tiilitehtaan toiminnan käynnistäminen oli jälleen yksi upea osoitus yhdistyksen aktiivisuudesta ja jokelalaisesta yhteisöllisyydestä, kertoi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Janne Mellin.

Vuosittain jaettava palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, yhdistykselle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan elävöittänyt, uudistanut tai nostanut esiin kulttuuria Tuusulassa.

Palkinto voidaan jakaa kulttuuritoimijalle, -tapahtumalle tai -teolle. Kulttuuripalkinnolla halutaan kannustaa kulttuuritoimijoita ja osoittaa arvostusta innovatiivisille kulttuuriteoille.

Tunnustus sisältää kunniakirjan ja rahapalkinnon. Kunniakirjan on suunnitellut tuusulalainen graafikko Ville Savimaa. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021, ja silloin sen sai Krapin Paja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.