Tuusulan Taiteiden Yö perjantaina 10.8.

Tuusulan Taiteiden Yö ry:n järjestämää Tuusulan Taiteiden Yötä vietetään elokuussa 25. kerran

Tänä vuonna Tuusulan Taiteiden Yö asettuu vakiintuneen Rantatien ja Kirkkotien -alueen lisäksi myös Hyrylän keskustaan. Tuusulanjärven rantamaisemissa Taiteiden yön taipaleella on mukana niin vanhoja kuin uusiakin tapahtumapisteitä, kaikkiaan 24 kappaletta. Kolme niistä on Järvenpään puolella.

Tuusulan Taiteiden Yö on aito Taiteiden yö, jossa taide kuuluu kaikille.

Työn merkeissä juhliva, jatkuvasti uudistuva Tuusulan Taiteiden Yö on tänäkin vuonna helposti lähestyttävä matalan kynnyksen taidetapahtuma, jonka ohjelmakattaus tarjoaa jotain uutta ja jotain vanhaa tuoreesti tulkittuna. Vuoden teema Eläviä kuvia tarjoaa kehykset esittää monenlaisia eläviä kuvia ja lukuisia tulkintoja niistä. Arkkitehtuurin ja rakennustaiteen esiinnostaminen antaa tämänkertaiselle ohjelmalle oman ilmeensä.

Yhdessätekeminen ja osallistuminen nousevat juhlavuonna 2018 esiin mm. näyttelyjen ja Open Stagen muodossa.

Tuottaja Tiina Häkkinen-Kohvakka haastaa Taiteiden yön kulkijoita astumaan rohkeasti ulos taiteelliselta mukavuusalueeltaan ja katsomaan asioita uusistakin kulmista.

Tuusulan Taiteiden Yötä juhlitaan klo 18.00-02. Etkoina on torin perhetapahtuma klo 17.30.

Käsiohjelmalehti on jaossa TuusInfossa, Tuusulan, Keravan ja Järvenpään kirjastoissa, Janne-kontissa sekä useissa tapahtumapisteissä. Ohjelma on myös luettavissa ja ladattavissa taiteidenuo.fi -sivustolta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Muutamassa tapahtumapisteessä on myös maksullista ohjelmaa.

Maksuton Taiteiden yön bussi kulkee Hyrylän linja-autoaseman ja Järvenpään juna-aseman välillä klo 18.00-22.00. Bussin aikataulu löytyy käsiohjelmasta. Polkupyörällä pääsee myös kätevästi kulkemaan tapahtumapisteestä toiseen.

Lähde: taiteidenyo.fi

Taustatietoja tapahtumajärjestäjästä:

Tuusulan Taiteiden Yö -tapahtuman järjestäjää Tuusulan Taiteiden Yö ry yhteistyössä Tuusulan kunnan kultturipalveluiden kanssa. Yhdistyksen toiminnassa on mukana niin taiteilijoita, yhdistyksiä ja yrittäjiä kuin yksityisiä toimijoitakin. Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan aktiivi- tai kannatusjäseneksi, ota yhteyttä osoitteeseen tuusulantaiteidenyo

Yhdistyksen hallitus

Lauri Untamo, puheenjohtaja, Terhi Hulkko, varapuheenjohtaja, Pekka Holma, Matti Jussila, Jard Salminen, ja Pirjo Rahkala, sihteeri

Anne Nielsen, näyttelijä, laulaja ja Monna Relander, pianisti Vuosisadan rakkauslaulu

Vanha kunnantalo, Aino-sali

Runo- ja lauluesitys Märta Tikkasen teoksen Vuosisadan rakkaustarina pohjalta

Sävellykset Toni Edelman

Runot Märta Tikkanen

Suomennokset Eila Pennanen ja Liisa Ryömä

Hyrylän torilla esiintyvät koko perheelle Mimmi-lehmä ja Varis (Elina Varjomäki ja Jari Vainionkukka)

Archie Mustonen. Taidetta pintaa syvemmällä. Gustavelundissa.

Esittelyssä Archie Mustonen, neljäkymmentäkahdeksan, tatuointitaiteilija:

-Taide merkitsee minulle kaikkea. Taiteen voi nähdä niin maalauksissa, veistoksissa, graffiteissa, musiikissa kuin ihmisen kasvoissa, luonnossa, luonnon omina veistoksina.

– Liian suppea-alainen taiteen kategorioiminen on ollut minulle aina punainen vaate. Taiteen täytyy herättää tunteita.

– Jo pari vuotiaana mieluummin piirsin kuin puhuin. Värikynät seurasivat minua joka paikkaan. Kouluaika meni lähinnä piirtämiseen ja maalaamiseen kuin muuhun opiskeluun.

– Olin viisitoista, kun pääsin/jouduin tatuoimaan koulukaveria.

– Siitä syntyi halu kehittyä tatuoijaksi. Pitkän työuran taustalla oli tatuoiminen tapa päästä nollaamaan stressi, huolet ja murheet unohtuivat kun tarttui koneeseen ja antoi käden tehdä työ. Nyt kun takana on lähes 30 tuhatta kuvaa ja 60-70tunnin työviikko, se palo elää edelleen sisällä, täydellä liekillä.

– Tatuoinnin upeus ja haaste syntyy siitä, että jokainen iho on erilainen kangas, kankaan takana on IHMINEN ja hänen elämäntarinansa. Tatuointi ei ole vain mustetta iholla, vaan se voi olla parantumiskeino surun hetkellä, muisto ilosta ja onnesta. Voitonmerkki erosta selviämiseen, tai palkinto opintojen päättymiseen jne. Ja kun minä saan kunnian tehdä pysyvää taidetta asiakkailleni, vetää se nöyräksi ja tulee aina pitämään mielen nöyränä. En ole koskaan valmis, on vain mahdollisuus parantaa suoritustaan tatuoinnista toiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.