Tuusula liittyi osaksi HSL-aluetta – muutos otettu vastaan ristiriitaisin tunnelmin

Tuusulan joukkoliikenne siirtyi uuteen aikaan 1.1.2018, kun Tuusulan kunta liittyi osaksi Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymää.

Muutos merkitsee sitä, että Tuusulassa käyvät samat joukkoliikenneliput kuin Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Keravalla, Sipoossa, Kirkkonummella ja Siuntiossa – siis HSL:n liput. Tuusula liittyy osaksi Keravan ja Sipoon lippuvyöhykettä. Näin ollen Tuusulan, Keravan ja Sipoon alueella voi matkustaa HSL:n sisäisellä, yhden vyöhykkeen lipulla. Lähiseutu 2 -lipulla voi matkustaa kaikkialla paitsi Helsingissä ja lähiseutu 3 -lipulla koko HSL-alueella.

Muutos merkitsee myös sitä, että Tuusulan joukkoliikenteestä sekä linjojen aikatauluista ja mahdollisista muutoksista saa tietoa HSL:n verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Lisäksi HSL alkaa vastata Tuusulan bussipysäkkien ja Jokelan aseman matkustajainformaatiosta.

Itse linjojen reitteihin tai aikatauluihin ei pääsääntöisesti tule muutoksia vielä vuoden 2018 alussa. HSL on kuitenkin jo käynnistänyt Tuusulan uuden bussilinjaston suunnittelemisen, jotta joukkoliikenne palvelisi Tuusulassa matkustajia mahdollisimman hyvin osana HSL:n järjestelmää.

HSL:n liikenne ei tarkoita tuusulalaisille vain matkalipun muuttumista toisenlaiseksi. Se tarkoittaa myös sitä, että yhdellä lipulla on mahdollista jatkaa matkaansa mihin tahansa HSL-alueella: Kellokoskelta Kivenlahteen ja Hyrylästä Herttoniemeen.

Tuusulan julkisella Facebook-sivuilla muutokseen on suhtauduttu hyvinkin vaihtelevin tunnelmin:

”Tulin tänään 962 Keravan asemalta Hyrylään. Loistava juttu, hinnat ovat halvempia kuin ennen.”

”Aamuvuorot huononivat!”

”Bussilippu kuukaudeksi Helsinkiin Tuusulasta ennen 110 euroa, nyt 158 euroa. Järkyttävä hinnan nousu!”

”Tuosta uudistuksesta on hyötyä vain, jos on joku jatkoyhteys. Minun kaltaiselleni Helsinkiin ja takaisin matkustavalle hinnan nousu on hämmästyttävä 110 eurosta 158 euroon.”