Tuusula liittyi HSL:ään vuoden 2018 alusta – näin vaikuttaa Järvenpäässä

Vuoden 2018 alusta Tuusula liittyi HSL alueeseen, mikä aiheuttaa muutamia käytännön muutoksia Järvenpäässä joukkoliikennettä käyttäville. Järvenpään sisäisen bussiliikenteen osalta nykyiset linjat, lipputuotteet sekä aikataulut säilyvät samoina kuin vuonna 2017 syksyllä. Kaupungin tukemat HSL:n kausilipputuotteet säilyvät muuten ennallaan, mutta järvenpääläisille tulee helmikuun aikana myyntiin kaupungin tukema kausilippu myös Kerava/Sipoo/Tuusula/(Järvenpää) sisäisiin matkoihin sekä Kirkkonummi/Siuntio-alueen sisäisiin matkoihin.

Vuoden alusta alkaen on mahdollisuus matkustaa alueella soveltuvilla HSL-lipputuotteilla kaikilta Järvenpään juna-asemilta sekä seudullisissa bussilinjoissa, jotka kaupungin läpi kulkevat. Tämä koskee kaikkia muun muassa Hyrylään, Sipoon, Mäntsälään suuntautuvaa liikennettä. HSL-Liput eivät kelpaa Järvenpään sisäisten linjojen busseissa. Poikkeuksena linja 25 Järvenpää–Kellokoski.

Järvenpää kuuluu VR:n lähiliikenteen alueeseen, mutta se on 1.1.2018 alkaen HSL-alueen ympäröimä. 1.1.2018 Alkaen voi matkustaa Järvenpään ja HSL-alueen asemien välillä sekä HSL:n että VR:n junalipuilla. Tämä koskee Haarajoen, Saunakallion, Ainolan ja Järvenpään asemia. Järvenpääläisen kannattaa vuoden alussa selvittää, mikä lipputuote on sopivin omiin tarpeisiin. Esimerkiksi jatkoyhteyksien osalta HSL-lippu voi olla edullisempi valinta. Järvenpäässä asuva ei kuitenkaan jatkossakaan saa HSL lipuista opiskelija- tai eläkeläisalennuksia toisin kuin VR-lipuista.

Lisäksi VR muuttaa 1.1.2018 lippujen kelpoisuusrajoja. Alle 7-vuotiaat voivat matkustaa ilmaiseksi VR:n lähiliikenteen alueella (nykyisin 0–4 v). Lastenlipun ikäraja on 7–16 vuotta. VR:n lähiliikenteessä saa Järvenpään sisäisen bussiliikenteen tavoin matkustaa ilman lippua lapsen ollessa vaunuissa tai kärryissä.

HSL:n matkakortin voi hankkia Keravalta tai Hyrylästä. Lipputuotteita kortille saa R-kioskeista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.