Perintökruunu loistaa valaistun puutarhan kohokohtana Tuusulassa

Klaavolan talon pienen lähes salaisin puutarhan valaistus on ensimmäinen Kulttuuria kaikille -hankkeen varoilla toteutettu hanke. Kulttuuripalveluiden ja tuusulalaisen valosuunnittelija Hannes Niemisen toteuttamaan valoteokseen kuuluu puutarhan valaisemisen lisäksi oleellisena osana museotalon radiohuoneen ikkunasta loistava kristallikruunu. Kulttuuria kaikille -hanke on perustettu valtionkonttorin kautta saaduilla perintövaroilla ja kristallikruunu oli perinnönjättäjän asunnossa.

-Nyt valo tuo loistettaan loppuvuoden pimeyteen Klaavolassa, sillä halusimme samalla nostaa esille käynnissä olevaa Museopuisto-suunnittelua Ilmatorjuntamuseon ja Klaavolan muodostamassa kokonaisuudessa, kertoo Tuusulan museon museoamanuenssi Jaana Koskenranta.

Talon ja puutarhan valaistusta jatketaan vuoden pimeimmän ajan yli tammikuulle saakka. Valaistus on ajastettu toimimaan illan ja aamun pimeinä tunteina.

Hyrylässä, Klaavolantiellä sijaitseva Klaavola on yksi Hyökkälän kolmesta kantatalosta. Tilan päärakennuksen vanhempi osa on 1700-kuvun lopulta ja laajennusosa 1840-luvulta. Talo on nykyisin yksi Tuusulan museon kohteista.

Kuvat: Tuusulan museo / Tarja Kärkkäinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.