Nurmijärven asukkaiden valinnanvapaus röntgenpalveluissa laajenee

Nurmijärven kunta ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) ovat allekirjoittaneer sopimuksen Nurmijärven terveyskeskuksen röntgentoiminnan liittämisestä HUS Kuvantamiseen.

Vuoden 2019 alusta alkaen Nurmijärven terveyskeskuksen asiakkaat voivat halutessaan mennä perusröntgentutkimukseen mihin tahansa HUS Kuvantamisen vapaan liikkumisen piirissä olevaan röntgeniin. Niitä on Husin alueella yhteensä 27.

Liittyminen laajentaa yhteistyötä Nurmijärven perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidosta huolehtivan Husin välillä.

-Nurmijärven terveyskeskuksen röntgenin liittyminen HUS Kuvantamiseen tuo Nurmijärven asukkaille merkittäviä etuja. Jatkossa terveysasemalla otetut röntgenkuvat ovat suoraan erikoissairaanhoidon käytettävissä, mikä nopeuttaa potilaan hoitoketjua yli organisaatiorajojen ja vähentää potilaiden turhia röntgentutkimuksia, kertoo Nurmijärven va. sosiaali- ja terveysjohtaja, johtava ylilääkäri Ilpo Salminen.

HUS Kuvantamisen toimialajohtaja Anne Mykkäsen mukaan on luontevaa, että Nurmijärvi yhtenä Husin jäsenkuntana liittää terveyskeskusröntgenin osaksi HUS Kuvantamista. Liittymisen myötä erikoissairaanhoidon osaaminen ja konsultaatiomahdollisuudet tuovat lisähyötyä potilaiden hoitoon.

Nurmijärven liittymisen jälkeen HUS Kuvantaminen vastaa kaikkien Husin alueen kuntien röntgentoiminnasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.