Museopuiston suunnittelu Hyrylään etenee – ideointitapahtuma on pidetty

Kuva: Hyrylää 1930-luvulla, Shellin huoltoasema. Kuva: Tuusulan museo

Tuusulan museo ja Ilmatorjuntamuseo saivat viime keväänä museomaailmassa korkealle arvostetun Museovisio-suunnitteluapurahan. Rahan turvin on tavoitteena rakentaa historian ja muistin silta uuteen Hyrylään.

Asuntomessut ja Rykmentinpuisto ovat tulossa Hyrylään. Museot haluaisivat Klaavolantien kainaloon muistinpaikan, eli museopuiston ja historiapalvelun, joka tarjoaa juurtumisen eväitä uusille Hyrylän asukkaille sekä ripauksen nostalgiaa paikallisille asukkaille.

-Kaiken keskelle jää vihreä helmi, vanhan Hyökkälän kylän keskus ja sen kaksi museotilaa. Haluamme kehittää Klaavolan talon ja Ilmatorjuntamuseon alueelle viihtyisän asukastilan, kertoi museoamanuenssi Jaana Koskenranta Tuusulan museon tiedotteessa.

Ilmatorjuntamuseolla järjestettiin asukkaille avoin Hymyn ja historian ilta 14. marraskuuta. Museot kutsuivat ihmisiä ideoimaan museopuistoa. Illan tavoitteena oli myös tunnistaa Hyrylän ja hyryläläisten historian tunnusmerkkejä.

Tuusulan museo ja Ilmatorjuntamuseo ovat yhdessä lähteneet suunnittelemaan museopuistohanketta. Suunnitteluun kuuluu työpajoja, yleisön keskustelutilaisuuksia, puistosuunnittelutapahtuma ja puiston nimikilpailu. Tavoitteena on tuottaa museopuiston toimintasuunnitelma. Hankkeessa suunnitellaan Klaavolan ja Ilmatorjuntamuseon alueen kehittämistä yhtenäiseksi asukkaita ja matkailijoita palvelevaksi alueeksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.