Keravan kirjaston lakimiespäivystys on ollut hyvin suosittu

Keravan kirjastossa on pidetty syksyn aikana lakimiespäivystyksiä. Ne jatkuvat vielä torstaina 13. joulukuuta kello 17-19.

-Näillä näkymin lakimiespäivystys jatkuu myös kevätkaudella, mutta lakimiehen kanssa ei ole vielä lyöty päivä lukkoon, kertoo vastaava kirjastonhoitaja Merja Salo.

-Lakimiespäivystys on ollut kerran kuussa kello 17-19 ja se on ollut hyvin kysytty ja tarpeelliseksi koettu palvelu. Asiakkaita on käynyt runsaasti niin loka- kuin marraskuunkin päivystyksessä, Merja Salo sanoo.

Maksutonta lakimiesapua saa kirjaston Uutistorilla. Neuvontaan ei varata aikaa, vaan lakimies ottaa asiakkaat vastaan jonotusjärjestyksessä. Neuvonta-aikaa on varattu 15-20 minuuttia per asiakas.

Lakimiespäivystyksessä saa maksutonta neuvontaa oikeudellisissa asioissa. Lakimies kertoo, onko tarpeen hakea lisää asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan erikoistuneen lakimiehen tai oikean viranomaisen puoleen.

Päivystyksessä annetaan vain suullista neuvontaa. Siinä ei laadita asiakirjoja tai hoideta muita toimeksiantoja. Lakimiehen kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Lakimiespäivystyksen järjestävät Lakiasiaintoimisto Laine & Nikka-Laitinen sekä Keravan kaupunginkirjasto.