Turvallisuussuunnitelma ja kotouttamisohjelma Nurmijärvelle

kuvituskuva

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti vuoden 2022 viimeisessä kokouksessaan 14.12.2022 hyväksyä muun muassa kunnan turvallisuussuunnitelman ja kotouttamisohjelman.

Kuntien turvallisuustyön keskeinen työkalu on paikallinen turvallisuussuunnitelma.

Turvallisuussuunnitelman ja sen pohjalta tehtävän turvallisuustyön tavoitteena on lisätä turvallisuutta.

– Turvallisuussuunnitelmaan kootaan oleellisimmat turvallisuuteen liittyvät hankkeet ja ohjelmat, joita pyritään viemään eteenpäin seuraavien vuosien aikana. Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnan turvallisuussuunnitelman 14.12.2022. Kunnan turvallisuussuunnitelmaan voi tutustua kunnan kotisivuilla, tiedotti Nurmijärven kunta valtuuston kokouksen jälkeen.

Turvallisuussuunnitelman valmistelun yhteydessä kuntalaisille toteutettiin turvallisuuskysely, jossa kysyttiin kehityskohteita kunnan turvallisuuden kehittämisessä.

Turvallisuussuunnitelmassa lähivuosien kärkihankkeiksi Nurmijärvellä on valittu: fyysisen toimitilaturvallisuuden parantaminen, liikenneturvallisuus, uhkatilanteet sekä kiusaaminen päiväkodeissa ja kouluissa ja turvallisuudentunteen parantaminen.

Turvallisuustyö on kunnan kaikkien toimialojen työtä sekä yhteistyötä kunnan ja kunnan ulkopuolisten organisaatioiden ja yhteistyökumppaneiden välillä.

Nurmijärvellä kunnan keskeiset kumppanit turvallisuustyössä ovat Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue, Nurmijärven seurakunta, Puolustusvoimat, yhdistykset, yrittäjät, kuntalaiset sekä naapurikunnat. Nurmijärvellä myös suurin osa kunnan kylistä on laatinut oman turvallisuussuunnitelmansa.

Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 14.12. kunnan kotouttamisohjelman vuosille 2023–2024.

Kotouttamisohjelman soveltamisala on Nurmijärvellä asuvat maahanmuuttajat.

Ohjelma laaditaan kotoutumisen edistämiseksi ja monialaisen yhteistyön vahvistamiseksi.

– Viimeisimmän väestötiedon mukaan kunnassa asui vuonna 2021 yhteensä 2839 vieraskielistä henkilöä. Ulkomaan kansalaisia oli 2100 henkilöä. Kotouttamisohjelmassa on myös kuvattu pakolaisten vastaanoton palvelut. Nyt päivitettävä kotouttamisohjelma on laadittu vastaamaan tämän hetken tilannetta kotouttavan työn osalta. Ohjelma noudattaa pääpiirteissään aiemman kotouttamisohjelman sisältöjä, kerrottiin kunnan tiedotteessa.

– Kunnalla on yleis- ja yhteensovittamisvastuu maahanmuuttajien kotouttamisen kehittämisestä sekä sen suunnittelusta ja seurannasta paikallistasolla. Kotouttamisohjelma perustuu kotoutumislakiin, jonka mukaan kunnan tai useamman kunnan yhdessä on laadittava kotoutumisen edistämiseksi ja monialaisen yhteistyön vahvistamiseksi ohjelma.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.