Sosiaalipäivystys laajenee Järvenpäässä ja Nurmijärvellä

Keski-Uudenmaan sosiaalipäivystys laajenee sosiaali- ja kriisipäivystykseksi ja vastaa jatkossa myös akuutin traumaattisen kriisin kriisityöstä Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa ja Tuusulassa.

Kriisityöstä on aiemmin vastannut Hyvinkään seudun mielenterveysseura.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen moniammatillinen tiimi vastaa asiakkaan akuuttiin tarpeeseen heti ja jatkaa työskentelyä asiakkaan kanssa koko prosessin ajan. Asiakas saa moniammatillista tukea ja tarvittaessa hänet ohjataan saattaen myös muihin palveluihin. Asiakas voi ottaa itse tarvittaessa suoraan yhteyttä ilman välikäsiä 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä, kerrotaan Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän tiedotteessa.

Akuutilla traumaattisella kriisillä tarkoitetaan äkillistä, yllättävää tapahtumaa johon ei ole voinut varautua. Tällaisia ovat muun muassa läheisen kuolema, läheisen itsemurhayritys, onnettomuudet, tulipalot, väkivallan tai rikoksen uhriksi joutuminen, onnettomuuden / vakavan rikoksen silminnäkijäksi joutuminen. Akuutissa kriisityössä tavataan useimmiten koko perhettä ja läheisiä.

Kriisityö koostuu akuutista tapaamisesta, kriisityöskentelystä ja seurantavaiheesta.

-Tapaamisia on kriisityöskentelyn vaiheessa keskimäärin noin viisi ja seuranta jatkuu kuukausia.Asiakkaan tilannetta arvioidaan koko prosessin ajan, ja tarvittaessa tehdään palvelutarpeen ohjausta muiden palvelujen piiriin, tiedotteessa kerrotaan.

Elämäntilannekriisit ohjataan peruspalveluihin tai järjestöihin. Kaikki kriisit eivät ole akuutteja. Näitä ovat muun muassa yksinäisyys, ero- ja parisuhdevaikeudet, työttömyys ja lapsen kiireellinen sijoitus.

Sosiaali- ja kriisipäivystys tekee aktiivisesti yhteistyötä matalan kynnyksen palvelujen ja järjestöjen sekä terveydenhuollon ja muiden viranomaisten kanssa, jotta alueen asiakkaat saavat tarkoituksenmukaisen ja tehokkaan avun oikeaan aikaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.