Kaupunkisoutuveneitä kaavaillaan Töölönlahdelle ja Hernesaareen

KKaupunkipyörät, kaupunkipotkulaudat – ja seuraavaksi ehkä kaupunkisoutuveneet.

Kaupunkisoutuveneet saatetaan ottaa käyttöön Helsingissä ensi kesänä. Ainakin Helsingin kaupunginhallitus puoltaa 23:n kaupunginvaltuutetun allekirjoittamaa aloitetta kaupunkiveneistä. Soutuveneitä ehdotetaan Vuosaareen, Hernesaareen ja Lauttasaareen. Myös Töölönlahdella niitä voidaan nähdä.

Kaupunki ei aio järjestää kaupunkivenepalvelua itse, vaan kaupunki vuokraa omistuksessaan olevia maa-alueita venepalvelua tarjoavan yksityisen firman käyttöön. Kaupunki neuvottelee Espoossa toimivan yrityksen kanssa kaupunkisoutuveneiden tuomisesta myös Helsinkiin kesällä 2019. Maa-alueet vuokrataan yrityksille kilpailuttamalla. Kaupunki voi myös osallistua palvelun viestintään ja tiedottamiseen.

-Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on lausunnossaan arvioinut, ettei kaupunkisoutuvenepalvelua ole tarkoituksenmukaista järjestää kaupungin omana toimintana, vaan kaupungin roolina on pikemminkin luoda yrityksille mahdollisimman hyvät lähtökohdat palvelun tarjoamiseksi, kerrotaan Helsingin kaupunginhallituksen lausunnossa kaupunginvaltuustolle.

Kaupunki on jo nykyisin vuokrannut maa-alueita yrityksille, jotka harjoittavat muun muassa SUP-lautailua, kajakki- ja kanoottivuokraustoimintaa. Valtuustoaloitteessa yhtenä vaihtoehtona ehdotettu Töölönlahti soveltuisi kaupungin mukaan erinomaisesti soutuveneiden vuokrauspaikaksi.

-Kaupunkivenepalvelu toteuttaisi osaltaan Helsingin merellistä strategiaa. Se vahvistaisi kaupungin merellisyyttä, rantojen julkisten käyttöä ja merellisten kohteiden saavutettavuutta niidenkin keskuudessa, joilla omaa venettä ei ole.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.