Sadat kävijät tutustuivat Jokelan historiaan

Jokelan kartano. Kuva: Kari Kohvakka

Ensi kertaa Tuusulan Jokelassa järjestetyssä Tarinoiden Talot -tapahtumassa vieraili lauantaina 19. elokuuta lähes 570 kävijää.

Asiasta tiedotti Tuusulan kunta elokuun lopussa.

Tarinoiden Talot -tapahtuma avasi ovet Jokelan teollisuusajan historiaa henkiviin kohteisiin. Mukana oli niin julkisia rakennuksia kuin yksityiskotejakin.

Suurin osa vierailijoista oli oman kylän väkeä, mutta tapahtuma tavoitti myös suuren määrän kävijöitä muista lähikunnista.

– Tapahtuman järjestäjien iloksi epävakaisesta säästä huolimatta lippuja myytiin ennakkoon noin 370 kappaletta ja varsinaisena tapahtumapäivänä Jokelan asemalta 200 kappaletta, yhteensä kävijöitä oli noin 570 henkilön verran, tiedotti Tuusula.

– Kävijöitä saapui runsaasti tapahtuman kotikylältä Jokelasta, mutta myös esimerkiksi Etelä-Tuusulasta, Helsingistä, Hyvinkäältä, Riihimäeltä ja Järvenpäästä. Kaukaisimmat vieraat tulivat Kuopiosta yhdistäen käyntiinsä myös muuta ohjelmaa.

Ennen tapahtumaa kerrottiin, että ovensa kävijöille avaavat muun muassa vankila-alueella sijaitseva Jokelan kartano, tulitikkutehtaan päällystön entinen koti, taidekoti, entisöity Villa sekä Tiilitehdas

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.