Rykmentinpuiston keskuskortteliin suunnitellaan hyvinvointikeskus

Rykmentinpuiston keskuskortteli havainnekuvassa. Kuva: HIMLA arkkitehdit

Hyrylään suunniteltava iso keskuskortteli on askelta lähempänä toteutumista.

Senaatti-kiinteistöt ja Tuusulan kunta ovat allekirjoittaneet kiinteistökaupan Hyrylän Rykmentinpuiston keskuskorttelista.

Kiinteistökauppa mahdollistaa monipuolisen kaupunkiympäristön kasvun ja hyvinvointipalveluiden laajentumisen.

Toteutunut kauppahinta asemakaavan mukaisesta keskustatoimintojen korttelialueesta on noin 10,5 miljoonaa euroa, josta kunnalle jää maankäyttösopimuskorvauksen vähennyksen jälkeen maksettavaa 50 prosenttia.

− Hienoa, että tämän kiinteistökaupan myötä Rykmentinpuiston keskuskortteli on askelta lähempänä toteutusta. Kortteliin suunnitellut palvelut hyödyttävät paitsi alueen asukkaita, myös kaikkia kuntalaisia ja hyvinvointialueen asukkaita, sanoi Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Laura Schrey tiedotteen mukaan.

Rykmentinpuiston keskuskortteliin suunnitellaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen tarpeisiin sopivaa hyvinvointikeskusta, joka palvelee alueen asukkaita. Tuusulan kunnan tarkoituksena on luovuttaa osa korttelista Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen käyttöön suunniteltavan hyvinvointikeskuksen toteuttajalle sekä erillisten asuinkerrostalohankkeiden toteuttamiseksi.

Korttelin asemakaavamerkintä mahdollistaa monenlaiset käyttötarkoitukset kuten asumisen sekä kaupalliset ja julkiset palvelut.

Lisäksi kortteliin on suunniteltu pysäköintilaitosta, jonne voitaisiin sijoittaa kaikkien korttelin kiinteistöjen, uimahallin ja liityntäpysäköinnin tarvitsemat autopaikat.

Rakennusoikeutta koko korttelissa on 33 500 kerrosneliömetriä, josta Senaatti-kiinteistöjen osuus oli noin 94 prosenttia. Loput korttelialueesta omisti Tuusulan kunta jo valmiiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.