Rantakiinteistöjä on neuvottu jätevesistä Nurmijärvellä

Kuvituskuva

Muun muassa Nurmijärven, Järvenpään ja Tuusulan kiinteistönomistajille on annettu jätevesineuvontaa kesän aikana.

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen jätevesineuvojat lähettivät keväällä muistutuskirjeitä kiinteistöille, joiden jätevesijärjestelmässä oli todettu parantamisen tarvetta. Touko-kesäkuussa annettiin myös kiinteistökohtaista neuvontaa Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä.

Muistutuskirjeistä saatujen yhteydenottojen perusteella osa kiinteistönomistajista on jo uudistanut jätevesijärjestelmänsä. Osa on kysynyt lisätietoja uuden järjestelmän toteuttamiseksi.

– Myös neuvontakäynneillä kiinteistönomistajien suhtautuminen on ollut suurimmaksi osaksi positiivista, ja neuvonta on vastaanotettu kiinnostuneina, tiedotti Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry.

Kiinteistökohtainen neuvonta jatkui heinäkuussa Tuusulassa Rusutjärven ja Tuusulanjärven ympäristössä sekä Vähä-Muorin pohjavesialueella. Järvenpäässä neuvontaa tarjotaan Myllylän pohjavesialueella sekä Keravanjoen varrella. Vantaalla neuvonta keskittyy Vantaan itä- ja pohjoisosiin. Yhdistys jatkaa ilmaista neuvontaa 31. 10. 2019 asti.

Yhdistyksen mukaan kiinteistöillä, jotka sijaitsevat enintään 100 metriä vesistöstä tai pohjavesialueilla, puutteelliset jätevesijärjestelmät on kunnostettava 31.10.2019 mennessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.