Erottajan bussit vaihtuivat kesädrinkkeihin

Osa uudistuneesta Erottajan aukiosta. Kuva. Kiska Helsinki

Erottajan aukiolla pörräsivät linja-autot vielä pari vuotta sitten. Nyt entisellä bussiterminaalin alueella nautitaan kesädrinkkejä terassituoleissa.

Helsingin keskustassa sijaitsevalle Erottajan aukiolle on nimittäin rakennettu terassiravintola, joka on saanut arkisen ja yksinkertaisen nimen: Kiska.

Kiska koostuu noin 70 neliömetrin kokoisesta uudisrakennuksesta, jonka sisätiloissa on kaksikymmentä asiakaspaikkaa. Terassille mahtuu 150 asiakasta.

– Kiska on kaikkien kaupunkilaisten ja turistien kesäinen olohuone, jonne on helppo tulla piipahtamaan tai jääädä nauttimaan kesäfiiliksestä pidemmäksi aikaa. Tästä ajatuksesta viestii tyylillään myös Kiskan logo, jossa on haettu vaikutteita Helsingin vanhoista lippakioskeista, kertoo Kiskaa pyörittävän NoHo Partnersin ravintolaryhmäjohtaja Pekka Tyynilä.

Kiskan signatuurijuomana on jatkuvasti suosiotaan kasvattava kesän ykköscocktail Aperol Spritz.

Kiska on auki koko kesän ajan joka päivä aina sään salliessa. Kiskan rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Stefan Ahlman. Rakennuksen ja terassin sisustussuunnittelusta on vastannut Eveliina Alanne. Terassiravintolan sisätiloissa on puolestaan esillä helsinkiläisen keittömestarin ja taiteilijan Petteri Luodon taidetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.