Pormestari Lindberg: ”Tuusulassa on hyvää pöhinää!”

Arto Lindberg on toiminut Tuusulan kunnan pormestarina nyt kahdeksan kuukauden ajan. Tuusulassa onkin paljon meneillään esimerkiksi HSL:ään liittymisen ja muiden ajankohtaisten asioiden tiimoilta, mutta hyviä muistojakin löytyy.
– Tuusulassa on käynnissä ja käynnistymässä hyvää pöhinää. Tänä vuonna tärkeitä käsiteltäviä asioita ovat erityisesti Tuusulan strategia vuosille 2019-2021, joukkoliikenne, Asuntomessut 2020 ja Monio, pormestari luettelee.

Moniolla tarkoitetaan monitoimitilaa, jonne tulee muun muassa lukio, kansalaisopisto, musiikkiopisto ja taiteen perusopetus, käsityökoulu, kahvila ja erilaisia kokoontumis- esiintymis- sekä liikuntatiloja. Tilan on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä, mutta sitä ennenkin tekemistä riittää, ja kaikkien panos on tärkeä yhteisten asioiden hoitamisessa.

– On haasteellista, mutta myös todella hienoa toimia Tuusulan pormestarina. Kuntalaisten osallisuus ja uusi Tuusula on työsarka, jonka kanssa on erittäin hienoa työskennellä. Hallinnon avoimuus on keskeistä pormestarin työssä.

Laadukkaita palveluita sekä liikenteen kehittämistä

Lindberg kehuu kunnan laadukkaita palveluita sekä ensiluokkaista varhaiskasvatusta ja peruskoulua. Kehittämiskohteitakin pormestarin mukaan riittää; suurimmat kehittämishaasteet liittyvät edellytyksiin luoda parempia kaupallisia palveluita sekä kehittää liikennettä.

– Tuusulan liittyminen HSL:ään on tuonut palautetta laidasta laitaan, ja luonnollisesti näin käy aina isojen muutoksien myötä. Itse olen saanut pelkästään positiivista palautetta joukkoliikenteen käyttäjiltä, Lindberg toteaa jatkaen kertomalla, miten HSL ja kunta tekevät joukkoliikenteeseen liittyviä päätöksiä.
– HSL-kuntayhtymä suunnittelee yhdessä kunnan kanssa linjastoratkaisuja sekä palvelutasoa. Tuusulan kunta sitten päätöksillään ratkaisee sen, miten paljon verovaroja joukkoliikenteeseen käytetään eli kuinka hyvä palvelutaso halutaan.

Tulevaisuuden näkymien pohdinnan jäljiltä Lindberg kertoo parhaan muistonsa Tuusulasta. Niitä on kertynyt viidenkymmenen vuoden aikana runsaasti, mutta erityisesti mieleen on jäänyt isoisän kanssa vietetyt hetket.

– Sain kulkea vaarin kanssa työmailla pitkin Tuusulaa naperona ja olla tekevinäni hommia.

Iida Rekunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.