Palveluseteli käyttöön vanhusten palveluasumisessa Keski-Uudellamaalla

kuvituskuva

Palvelusetelit ovat laajentuneet ikäihmisten palveluasumiseen Keski-Uudellamaalla, johon Tuusula ja Järvenpää kuuluvat.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on ottanut toukokuussa 2022 käyttöön uuden palvelusetelin ikäihmisten tavallisessa palveluasumisessa kaikissa Keusoten jäsenkunnissa.

Palvelusetelin avulla ikäihminen voi hankkia hoitoa ja hoivaa silloin, kun asuminen omassa kodissa ei ole enää mahdollista avopalveluiden turvin ja ikäihminen tarvitsee tuetumpaa asumista, eikä hänellä ole säännöllistä yöhoidon tarvetta.

Palvelusetelillä asiakas voi hankkia hoitoa, hoivaa ja ateriat. Palveluita hankitaan hoivakodeilta, jotka Keusote on hyväksynyt palvelusetelituottajiksi.
Keusote määrittelee palvelusetelille arvon, joka voi enintään olla 86 euroa vuorokaudelta. Palvelusetelin arvoon vaikuttaa asiakkaan tulot.

– Palvelusasumisen palveluseteli on asiakkaalle vaihtoehtoinen tapa saada tarvitsemansa palvelut myös Keusoten ulkopuolelta, mikäli palveluasumisen tuottajia hakeutuu Keusoten palvelusetelituottajiksi. Asiakkaalle tulee mahdollisuus valita laajemmasta tarjonnasta kuin nyt, kertoo palvelusetelin käyttöönottoa koordinoiva esimies Tuija Nuutinen tiedotteessa.

Palvelusetelit tarjoavat ikäihmiselle lisää valinnanvapautta ja vaihtoehtoja palvelujen hankkimiseen. Ensivaiheessa tavoitteena on lisätä palveluseteleiden käyttöä ikääntyneiden ja vammaisten palveluissa.

Keusote on ottanut käyttöön vuonna 2021 Palse.fi -palvelusetelijärjestelmän.

Uuden järjestelmän käyttöönotolla on yhtenäistetty myönnettävien palveluseteleiden sisältö, arvo ja myöntämisperusteet. Samalla tarjotaan asiakkaille tasalaatuisempaa palvelua kaikissa Keusoten jäsenkunnissa.

Palveluseteli on jo käytössä kotiapupalvelussa, omaishoidon lakisääteisessä vapaassa, säännöllisessä kotihoidossa, vammaispalvelulain mukaisessa henkilökohtaisessa avussa ja ikäihmisten tehostetussa palveluasumisessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.