Nurmijärvellä veroilmoitusta täydennetään innokkaimmin netissä

Kuvituskuva

Kirkkonummella ja Nurmijärvellä asuvat palkansaajat ja eläkeläiset täydentävät veroilmoitustaan lähes yksinomaan verohallinnon nettisivuilla OmaVerossa.

Suurten kaupunkien kehyskunnissa täydennetään veroilmoitusta lähes pelkästään OmaVerossa. Veroilmoituskevään 2022 määräpäivät palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoitukselle olivat nyt toukokuussa.

Verohallinnon tilastojen mukaan jokaisessa Suomen kunnassa täydennettiin veroilmoitusta viime vuonna useammin sähköisesti OmaVerossa kuin paperilla.

Sähköisessä veroilmoittamisessa on kuntien välillä isoja eroja: siinä missä Kirkkonummella ja Nurmijärvellä OmaVeron käyttäjiä oli peräti 95 prosenttia kaikista veroilmoitusta viime vuonna täydentäneistä, satakuntalaisessa Karvian kunnassa veroilmoitusta täydensi OmaVerossa 70 prosenttia.

– OmaVero avattiin henkilöasiakkaille loppuvuodesta 2018, joten siihen nähden sähköinen asiointi on lyönyt itsensä hienosti läpi koko maassa. Veroasioiden sähköisen hoitamisen trendi alkoi jo ennen korona-aikaa, mutta pandemia on kiihdyttänyt sitä entisestään, kertoo tiedotteessa OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta.

Kaikkiaan Suomessa on 65 kuntaa, joiden asukkaista yli 90 prosenttia täydensi veroilmoitustaan OmaVerossa viime vuonna.

Kaikki kymmenen kuntaa, jossa OmaVero oli ahkerimmin käytössä veroilmoitusaikaan, ovat keskuskaupunkien kehyskuntia.

– Tämä kertoo siitä, että suurten kaupunkien liepeillä asuu suhteessa paljon työssäkäyviä ihmisiä, joilla on hyvät tietotekniset taidot ja jotka ovat tottuneet asioimaan sähköisesti, kertoo Jarva.

Verohallinnon tilaston mukaan Kirkkonummi ja Nurmijärvi ovat kuntia, jossa veroilmoitusta täydennettiin eniten OmaVerossa vuonna 2021. Näissä kunnissa siis 95 prosenttia täydennyksistä tehtiin OmaVerossa. Seuraavana listalla ovat Liminka (94 prosenttia), Espoo (94 prosenttia) ja Kempele (94 prosenttia).

Suomessa kaikkiaan 86 prosenttia veroilmoituksen täydentäjistä käytti viime vuonna OmaVeroa.

Karvian kunnassa 27 prosenttia veroilmoituksen täydennyksistä tehtiin paperilla vuonna 2021. Kivijärvellä vastaava prosenttiluku oli 25 prosenttia ja Sysmässä 25 prosenttia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.