Savonkadun molemmin puolin suunnitellaan rakentamista

Havainnekuva Savonkadun kallioista. Kuva: JKMM Arkkitehdit.

Pasilan ja Alppilan rajalla sijaitsevan Savonkadun tienoo saattaa mullistua merkittävästi tulevaisuudessa.

Helsingin kaupunki tavoittelee Savonkadusta kantakaupunkimaisen tiivistä, toimitilavaltaista aluetta kadun molemmin puolin. Nykyiselle Alppilan asuinalueelle on suunnitteilla lisää asuntoja.

Savonkadusta on laadittu kolme alustavaa viitesuunnitelmaa.

Tavoitteena on, että Savonkatua kehitetään viihtyisäksi katutilaksi kaventamalla nykyistä nelikaistaista läpiajoväylää sekä lisäämällä jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä.

Alueen keskellä kulkeva merkittävä viheryhteys säilytetään ja puistoalueita kohennetaan oleskeluun ja viihtymiseen. Maiseman ja kaupunkikuvan kannalta keskeiset avokalliot ja lakialueet säilytetään.

Kaupunki on myöntänyt Savonkadun alueen kehittämisvarauksen NCC Property Development Oy:lle vuoden 2022 loppuun asti.

Alueelle on suunnitteilla toimisto-, hotelli-, liiketila-, hybridi-, opetustila- ja asuinrakennuksia alustavasti noin 160 000 kerrosneliömetrin verran, josta varauksensaajalle osoitettaisiin alustavasti mahdollisuus toteuttaa noin 45 000 kerrosneliömetriä toimitilarakentamista.

– Esitetyissä vaihtoehdoissa rakentamisen määrä on kaikissa yhtä suuri eli yhteensä noin 140 000 kerrosneliömetriä, josta toimitilaa noin 120 000 kerrosneliömetriä ja loput asumista. Maanalaisen yleisen pysäköintilaitoksen sijoittaminen alueelle on myös suunnittelussa, kertoo tiedotteessa Heikki Alén NCC Property Development Oy:sta.

Suunnittelualueella sijaitsee nykyisin kaksi oppilaitosrakennusta sekä yksityisessä omistuksessa oleva Alppitalon toimitilarakennus. Alppitalon omistava kiinteistöosakeyhtiö on hakenut tontilleen kaavamuutosta, jonka tavoitteena on nykyisen toimitilarakennuksen purkaminen ja korvaaminen uudella asuinkorttelilla.

Kaupungin tavoitteena on suunnitella aluetta kokonaisuutena, jonka vuoksi kehittämisvarauksen alainen alue ja Alppitalon tontti sisällytetään samaan asemakaavan muutokseen. Savonkadun viitesuunnitelmat ovat laatineet JKMM Arkkitehdit yhdessä kaupungin ja NCC:n kanssa. Newil & Bau kehittää Alppitalon asuintaloja, joiden suunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto ALA.

Savonkadun kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä 21.6.2022 asti osoitteessa hel.fi/suunnitelmat. Alustaviin viitesuunnitelmiin pystyi tutustumaan Kerro kantasi -palvelussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.