Maanrakennustyöt käyntiin Keravan asuntomessualueella

Kuvituskuva

Kivisillan asuntomessualueen infran rakennustyöt ovat alkaneet.

Vuoden 2024 Asuntomessut järjestetään Keravalla Kivisillan alueella.

Messualueen infran rakennustyöt ovat alkaneet juhannusviikolla. Kaikki suurimmat maanrakennustyöt ajoittuvat tälle vuodelle. Tavoitteena on, että vesihuolto, tekniikka sekä kulkureitit tonteille ovat suurelta osin käytettävissä keväällä 2023.

Rakennusurakan pääurakoitsijaksi ja päätoteuttajaksi on valittu järvenpääläinen Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen Oy.

– On hienoa, että saimme hankkeeseen entuudestaan tutun ja luotettavan urakoitsijan, jonka kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. Hanke vaatii erityisen tiivistä yhteydenpitoa eri sidosryhmien välillä, Keravan kaupungin infrapalvelujen projektipäällikkö Jali Vahlroos sanoo tiedotteessa.

Urakka kattaa Kivisillan kaava-alueen rakentamisen kokonaisuudessaan sisältäen maan alle sijoitettavan kunnallistekniikan sekä pintarakenteet, kuten kiveystyöt ja viheralueiden viimeistelyn.

Urakkaan kuuluu myös Jokilaakson melusuojauksen maanrakennus-, paalutus- ja perustustyöt Lahdenväylän länsipuolelle ja kevyen liikenteen puistoreitti Keravanjoen varteen.

Meriviemärivarauksen rakentaminen Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymälle sisältyy myös urakkaan.

– Asuntomessualueen rakentaminen on laajuudeltaan ja vaikutuksiltaan hyvin poikkeuksellinen hanke Keravan kaupungille. Pelkästään se, että toteutamme Asuntomessualueen infraa, on huikea juttu. Tämän lisäksi rakennamme koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellisia melusuojaukseen liittyviä ratkaisuja Lahdenväylän suuntaan, Jali Vahlroos sanoo.

Kivisillan alue on työmaa-aluetta Asuntomessujen alkamiseen asti.

Tämän vuoksi alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta. Rakentamisesta aiheutuu tilapäisiä liikennejärjestelyjä Porvoontielle sekä Kytömaantielle kesään 2024 asti.

Kaupungin tiedotteen mukaan liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin Keravan kaupungin nettisivuilla ja kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.