Liikuntakeskus järjestää aamupäivätoimintaa Keravalla

Monet pienet lapset vanhempineen suuntaavat aamupäivisin Keravan Palopellonkadulle.

Liikuntakeskus Pompit järjestää aamupäivätoimintaa arkisin kello 10-12.

Maksullisessa toiminnassa on tarjolla muun muassa äiti-vauvajumppaa, taaperojumppaa, aikuisille kehonhuoltoa ja kiinteytysjumppaa.

– Ajatus aamupäivätoiminnasta on lähtenyt asiakastarpeista ja Pompitin henkilökunnan ideoinnista, kertoo Liikuntakeskus Pompitin liiketoimintajohtaja, liikunnanohjaaja Tuula Vorselman.

– Lisäksi minä ja monet ohjaajammekin tietävät, millaista se arki on silloin kun hoitaa alle esikouluikäistä lasta kotona. Pienet lapset eivät jaksa olla kotona koko ajan. Vanhemmallekin on tärkeää, että pääsee välillä omasta kodista pois. Perheet voivat laajentaa sitä omaa olohuonettaan paikkaan, jossa lapset voivat touhuta ja purkaa ylimääräistä energiaansa, Vorselman jatkaa.

Pienet lapset voivat temmeltää esimerkiksi temppuradoilla, trampoliinilla, air trackilla ja erilaisten liikuntavälineiden parissa. Touhuamisen jälkeen päiväunet maittavat kotona paremmin ja äiti saa pienen oman hetken. Loppupäivästä tulee levollisempi.

– Aamupäivätoiminnassa saa hyvin kulumaan koko aamupäivän. Meillä on täällä omat keittiötilat, joissa voi liikkumisen jälkeen nauttia omia eväitä. Joillakin vanhemmilla on mukana ihan kunnon makaronilaatikot, Vorselman naurahtaa.

Äidit puolestaan pääsevät tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia toisia äitejä. Usein syntyy hyviä keskusteluja ja ystävyyssuhteitakin.

– Aamupäivätoimintamme on kohtaamispaikka ja liikuntaolohuone.

Tiistaisin Liikuntakeskus Pompitissa toimii vauvojen liikuntakahvila yhteistyössä Keravan MLL:n kanssa.