Vantaan Korso saa Kööpenhaminan sisartapahtuman

Vantaan ensimmäinen valotaidefestivaali Reflektor Korso tuo 27.–29.9. Korson Ankkapuiston metsäalueelle ja Korson liikuntapuistoon kahdeksan valotaideteoksen kuratoidun reitin.

Reitillä kohdataan sekä kotimaisten että ulkomaisten taiteilijoiden valotaidetta. Tapahtuma on ilmainen, ja koko perheelle tarkoitettu. Valotaideteokset ovat päällä tapahtumaviikonlopun ajan kello 18–23.

Reflektor Korson ideana on roskavaloton, pimeä ympäristö. Valotaiteen teho perustuu pimeyteen, ja Reflektorin reitin kulku Ankkapuiston metsäalueelta Korson liikuntapuistoon luo mielenkiintoista kontrastia luonnon ja urbaanin ympäristön kesken.

Kun normaalisti täydet urheilukentän valaistukset suljetaan ja tilalle asetetaan valotaidetta, vaikutus on yllättävä. Pimeä metsä saa valaistuksensa yleensä vain tähtitaivaalta, mutta tuttujen lenkkimaisemien tunnelma muuttuu valotaiteen myötä taianomaiseksi.

Valofestivaali tuo Vantaalle uutta kaupunkikulttuuria

Reflektor on kotoisin Tanskan Kööpenhaminasta, jossa Reflektor Copenhagen on järjestetty vuosina 2016–2017. Suomen Reflektor toimii Kööpenhaminan tapahtuman sisartapahtumana.

Reflektor Helsinki järjestettiin ensimmäisen kerran vuoden 2018 syksyllä Helsingin Kivinokassa, jossa se keräsi tuhansia katsojia. Tänä vuonna Reflektor järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa.

Reflektor Korso tuo Vantaalle entistäkin monimuotoisempaa kaupunkikulttuuria. Illan hämärryttyä valofestivaalista voi tulla nauttimaan yksin, ystävien seurassa tai koko perheellä. Reflektor Korso avaa komeasti Valon Vantaa -syksyn, jonka aikana Vantaalla iloitaan eri puolilta kaupunkia löytyvistä valohelmistä, Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio toteaa.

Jaamme Pohjoismaissa tietynlaisen herkkyyden ja estetiikan suhteessa valoon ja pimeyteen – jotakin, mikä on syvällä kulttuurissamme ja yhteydessä muuttuviin vuodenaikoihin, Reflektor Korson kuraattori Christina Dvinge sanoo.

Reflektorissa keskitymme vuodenaikaan, joka avaa pimeän kauden. Hyödynnämme valotaidetta luodaksemme yhteisiä, mutta intiimejä kokemuksia mahdollisimman laajalle yleisölle sekä esittelemme, miten valotaide julkisissa tiloissa voi muuttaa tutut paikat tutkimuksellisiksi ja aistillisiksi, moniulotteisiksi kokemusmaailmoiksi, Christina Dvinge jatkaa.

Reflektor Korson reitillä on teoksia Meri Ekolalta, Sampo Aatokselta, Jere Suontaustalta, SWÄG-kollektiivilta, Arttu Niemiseltä sekä usean eri taiteilijan luomalta Ultraviolet Gallerylta. Ulkomaista kärkeä tapahtumassa edustavat Jakob Kvist Tanskasta sekä Sofia Ivarsson Ruotsista.

Tapahtuman järjestävät valotaidekollektiivi Sun Effects ja Vantaan kaupunki. Tapahtuman kuraattoreina toimivat Christina Dvinge (Reflektor Copenhagen) ja Matti Jykylä (Sun Effects).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.