Keravan Palopellonkadulle suunnitellaan korkeaa rakentamista

Kuvituskuva

Keravan keskustan kupeeseen Palopellonkadulle suunnitellaan uusia kerrostaloja. Samalla paikan vanha teollisuus- ja logistiikkakäyttö muuntuu asumiseen. Keravan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Palopellonkatu 8:n ja 10:n asemakaavan muutoksen äänin 43-5.

Suunnittelualue on kooltaan 3,6 hehtaaria. Teollisuus- ja varastorakennusten alueet sekä osat suojaviheralueista muutetaan asuinkerrostalojen ja autojen parkkipaikkojen korttelialueiksi. Huoltoasematonttia laajennetaan.

Rakennusoikeutta alueelle tulee kaikkiaan 26 900 kerrosneliömetriä. Alueelle voidaan rakentaa kahdeksan pistetaloa. Taloissa on 8-12 kerrosta. Korkeimmat rakennukset sijoittuvat alueen kaakkoisnurkkaan, jossa rakennukset näkyvät hyvin tärkeän sisääntuloväylän suunnasta.

Asemakaavamuutos tiivistää ja eheyttää yhdyskuntarakennetta. Alueen rakentuminen muuttaa merkittävästi nykyistä kaupunkikuvaa. Rakennettu ympäristö muuttuu matalasta teollisuus- ja varastorakentamisesta tiiviiseen ja korkeaan kerrostalovaltaiseen rakentamiseen, kerrotaan Keravan kaupunginvaltuuston päätöksessä.

Päätöksessä myös katsotaan, että alueen muuttaminen asuinalueeksi lisää Keravan keskustan elinvoimaisuutta ja edistää kestävää kaupunkikehitystä.

Palopellonkadun varteen saa rakentaa päiväkodin sekä liike- ja toimistotilaa. Asemakaavamuutoksen pyrkimyksenä on toteuttaa laadukasta ja elävää katutilaa.

Päiväkodin tilat mitoitetaan 60 lapselle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.