Valtaosa Nurmijärven asukkaista tykkää asuinympäristöstään

Valtakunnallinen FinSote 2018 -tutkimus tarjoaa eräitä mielenkiintoisia tuloksia Nurmijärveä ja Tuusulaa koskien.

Reilu 81 prosenttia tutkimuskyselyyn vastanneista Nurmijärven asukkaista on tyytyväisiä oman asuinalueensa olosuhteisiin. Myös Tuusulan asukkaista 82 prosenttia on tyytyväisiä omaan asuinalueeseensa.

Melkein 44 prosenttia tutkimuskyselyyn vastanneista Nurmijärven asukkaista kokee, että oman asuinympäristön julkiset liikenneyhteydet ovat huonot ja että se haittaa elämää.

Tuusulassa melkein 50 prosenttia vastaajista kokee, että Tuusulan huonot julkiset liikenneyhteydet haittaavat elämää paljon tai jonkin verran.

Kyselyssä oli myös mahdollisuus vastata, että omassa asuinympäristössä ei ole huonoja julkisia liikenneyhteyksiä tai vaihtoehtoisesti, että alueella on huonot julkiset yhteydet, mutta se ei haittaa omaa elämää.

Kun vastaajilta kysyttiin, onko hän kokenut itsensä onnelliseksi neljän viime viikon aikana, nurmijärveläisistä 53 prosenttia vastasi myönteisesti. Tuusulassa vastaava osuus oli melkein 55 prosenttia.

FinSote on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kansallinen terveys-, hyvinvointi- ja palvelututkimus, joka kuvaa suomalaisten hyvinvointia, sekä sosiaali- ja terveyspalvelukokemuksia maakunnittain ja väestöryhmittäin.

FinSote -tutkimukseen vastasi viime syksynä Nurmijärvellä ja Tuusulassa kummassakin reilut tuhat asukasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.