Keravan museoissa oli yli 30 000 kävijää viime vuonna

Kuvituskuva

Keravan museoissa vieraili vuoden 2018 aikana kaikkiaan 31 300 kävijää. Taide- ja museokeskus Sinkan suosituimmaksi näyttelyksi nousi vuodenvaihteessa päättynyt Liisa Ihmemaassa, jonka näki 11 861 taiteesta kiinnostunutta.

Kakkosena kävijätilastossa on kesällä nähty naivistisen taiteen näyttely Värikkään elämän rakastajat 10 753 kävijällä. Kesällä ja joulun alla avoinna olleessa Heikkilän kotiseutumuseossa kävijöitä oli 1711. Museokortilla maksavia asiakkaita oli 22 prosenttia kaikista Keravan museoiden kävijöistä.

Näyttelyiden suosion vuoksi niiden avoinnaoloa jatkettiin pariinkin kertaan. Tänä vuonna näyttelyiden määrää on jo lähtökohtaisesti karsittu, jotta kaikki halukkaat ennättäisivät nähdä ne. Vuoden aloittaa Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmaa esittelevä Kuvan kosketus. Keravan taidemuseolle lahjoitetun kokoelman 1600 teoksesta näyttelyyn on valittu teoksia kaikilta 15 kokoelmataiteilijalta.

Taide- ja museokeskus Sinkan tiedotteen mukaan Liisa Ihmemaassa näyttely sai hyvän vastaanoton ja yleisarvosanan 4,5 / 5. Jotkut tosin pitivät näyttelyn teoksia liian pelottavina lapsikatsojille. Monien mielestä näyttely oli pysäyttävä, hämmentävä ja innostavakin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.