Hakaniemi mullistuu lähivuosina – kaavavalitus viivästyttää rantahotellia

Hakaniemenrannan ideakilpailun voittanut ehdotus. Kuva: Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisk Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy.

Uusia toimistoja, asuntoja, hotelleja, rantabulevardi, toriparkki, pikaraitiotie ja upouusi autosilta. Kaikkea tätä on luvassa Hakaniemeen, jos kaikki vireillä olevat hankkeet toteutuvat lähivuosina.

-Hakaniemeen on tulossa mittavia mullistuksia vuodesta 2019 lähtien, kertoi projektinjohtaja Sirpa Kallio Helsingin kaupungin järjestämällä media-aamiaisella marraskuussa.

Hakaniemenrannan hotellihankkeen suunnittelija valittiin vuonna 2017 arkkitehtuurikilpailun perusteella.

Hotellitonttia ei ole kuitenkaan olemassa, vaan hotelli on tarkoitus rakentaa pääosin täyttömaalle Siltavuorensalmeen.

-Täyttömaan rakentaminen tulee vaikuttamaan meriveden virtauksiin. Vesilupahakemus on pohdittavana aluehallintovirastossa, Sirpa Kallio sanoi.

Lisäksi kaupunginvaltuuston viime kesänä tekemästä hotellin asemakaavapäätöksestä on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen, Kallio mainitsi.

Facebookissa on toiminut lähiseudun asukkaiden ryhmä nimeltään ”Ei hotellia Hakaniemenrantaan”.

Hotellin lisäksi Hakaniemenrantaan on suunnitteilla myös asuinkortteleita ja rantabulevardi, mutta niiden asemakaavoitus on vielä kesken. Kaupunki jatkaa alueen kaavoitusta ideakilpailun viime keväänä voittaneen arkkitehtiehdotuksen pohjalta.

Niin sanotun Siltasaaren vanhalle puolelle, Antilooppi Ky:n omistamiin vanhoihin kiinteistöihin on suunnitteilla peruskorjauksia vuosille 2019-2020. Kiinteistöihin sijoittuu uusia työpaikkoja. Antiloopin korttelit sijaitsevat Siltasaarenkadun ja Paasivuorenkadun rajaamalla alueella.

Siltasaarenportti on puolestaan kaavahanke, joka käsittää Tieteen ja talouden korttelin Lyyran. Porthaninkadun, Siltasaarenkadun ja Kolmannen linjan kulmassa olevat vanhat virastotalot puretaan ja tilalle rakennetaan hotelli, toimistotiloja sekä kansainvälisille tutkijoille suunnattu asuintalo.

Siltasaarenportin asemakaavan muutosehdotus pyritään saamaan kaupunkiympäristölautakunnnan käsittelyyn huhtikuussa 2019.

Hakaniemen liikennejärjestelyt mullistuvat kun Hakaniemen vanha autosilta puretaan ja korvataan uudella sillalla vuosina 2020-2024. Kruunusiltojen rakentaminen Hakaniemen ja Nihdin välisellä osuudella tapahtuu arviolta vuosina 2022-2025. Kruunusiltojen pikaraitiotielle tulee pysäkit aivan Merihaan edustalle sekä Hakaniementorin edustalle Hakaniemenranta -kadulle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.