Keudalaiset istuttivat Coca-Cola-puistikkoa Keravalle

Sara Holmström Suomen Coca-Colalta, Timo Mikkola Sinebrychoffilta ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan opiskelijat istuttamassa Coca-Cola-puistikkoa.

Sinebrychoff ja Coca-Cola aloittivat yhteistyön 20 vuotta sitten, mistä lähtien Coca-Colaa on valmistettu Keravalla. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Coca-Cola istuttaa Keravalle kirsikka- ja rusotuomipuistikon, jossa on yksi puu kullekin yhteiselle vuodelle. Puut istuttavat Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan opiskelijat. Samanaikaisesti Sinebrychoffin päärakennuksen eteen nousee keravalaisen taiteilijan Anu Ekin suunnittelema ’Coca-Cola Wave’ -juhlavuoden muistomerkki.

Sinebrychoff aloitti Coca-Colan ja muiden Coca-Cola-yhtiön juomien valmistuksen Keravalla 20 vuotta sitten. Kahden vuosikymmenen aikana yhteiseen valikoimaan kuuluvien juomien määrä on kasvanut seitsemästä yli 30 erilaiseen juomaan. Keravalla valmistettu Coca-Cola sokerilla tai ilman on edelleen yhteistyön kruununjalokivi ja Suomen ylivoimaisesti ostetuin juomabrändi.

Sinebrychoff ja Coca-Cola Finland toimivat saman katon alla Keravalla ja ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä kehittämällä ja innovoimalla juomia, pakkauksia, markkinointia ja toimintatapoja. Erityistä edelläkävijyyttä Keravalla on toteutettu juomien valmistuksen ja juomapakkauksien ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi.

Ympäristöajattelun mukaisesti yhteistyön juhlavuosi huipentuu lokakuun alussa, kun Sinebrychoffin panimon viereen, Alikeravantien varteen istutetaan 20 rusokirsikka- ja tuomipuuta. Puita istutetaan yksi jokaisen yhteistyövuoden kunniaksi.

– Puistikko on elävä ja kasvava muistomerkki, jolla haluamme kiittää Sinebrychoffia ja Keravan kaupunkia. Puut symboloivat tulevaisuutta, sillä yhteistyömme Sinebrychoffin kanssa kehittyy ja kasvaa edelleen yhdessä näiden puiden kanssa, sanoo Suomen Coca-Colan viestintä- ja yhteiskuntasuhteista vastaava Théa Natri.

Keravalaista ylpeyttä

Coca-Colalla on juuret Keravalla ja juhlavuoden muistomerkkien toteutuksessa on haluttu suosia keravalaista osaamista. Puiden istutuksesta vastaa Keravalla sijaitsevan Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan ’viheralueiden rakentamisen ja ylläpitämisen’ ensimmäisen vuoden opiskelijat.

”Viheralueiden rakentamisella tehdasympäristöön on vaikutusta alueen ulkonäköön, mutta jokainen istutettu puu on myös ympäristöteko. Puut pudistavat ilmaa ja sitovat hiilidioksidia, millä on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Lisäksi asfalttipainotteisilla teollisuusalueilla viheralueet nopeuttavat sadevesien imeytymistä”, Keudan viheralan opettaja Kirsi Tuominen kertoo.

Coca-Cola -puistikko on viheralueiden rakentamisen ja ylläpitämisen opiskelijoiden ensimmäinen kosketus puutarhurin työhön, sillä he ovat aloittaneet opinpolkunsa elokuussa. Keudan Kirsi Tuominen toteaa, että kestävä kehitys on tärkeä teema opinnoissa.

”Kestävän kehityksen kannalta tärkeää on esimerkiksi se, että taimet tulevat läheltä. Siksi kirsikkapuu on hyvä valinta Keravalle. Valinnassa on otettu huomioon myös se, etteivät puut vaadi jatkuvaa kastelua tai muita hoitotoimenpiteitä.”

Taiteilija Anu Ek herättää teoksessaan henkiin Coca-Colan aaltokuvion

Juhlavuosi näkyy lokakuussa myös Sinebrychoffin päärakennuksen eteen nousevassa keravalaisen taiteilijan Anu Ekin teoksessa. Teräsrakenteinen, kolmimetrinen Coca-Cola Wave -teos nousee 10-vuotta sitten yhteistyön kunniaksi pystytetyn Coca-Cola-pulloteoksen viereen.

Juhlavuoden patsaan on suunnitellut ja tuottanut keravalainen korutaiteilija Anu Ek. Uusi patsas sijoittuu diagonaalisesti 10-vuotisjuhlavuoden pullopatsaan viereen.

”Halusin patsaan kautta herättää Suomessa henkiin legendaarisen, Coca-Colan tutun aaltokuvion. Patsaassa dynaamista aaltokuviota ympäröi harjatusta teräksestä tehty kehys. Sen sisällä nähdään harjattu, kirkas aalto”, Anu Ek kuvailee.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.