Keravan kirjasto kävijäennätykseen – tapahtumat kiinnostivat

Keravan kirjastossa oli viime vuonna vilkas vuosi. Asiakaskäyntejä kertyi 417 140 eli 12 käyntiä asukasta kohden. Kävijämäärä kasvoi hieman alle kaksi prosenttia. Kävijämäärä on kasvanut 2010-luvulla 27 prosenttia.

Lainoja kertyi vuoden aikana yhteensä 685 072 eli noin 19 lainaa asukasta kohti. Lainaus on kasvanut 2010-luvulla 18 prosenttia. Kirjalainauksessa tapahtui kaikkien aikojen ennätys; kasvua oli noin kolme prosenttia edellisvuodesta. Lasten ja nuorten kirjalainaus on kasvanut 2010-luvulla 32 prosenttia.

Lasten ja aikuisten tapahtumat kiinnostivat

Elokuvien lainaus kasvoi puoli prosenttia. Musiikkiaineiston lainaus säilyi edellisvuoden tasolla, mutta, on vähentynyt 2010-luvulla 38 prosenttia. Lehtien ja muun kirjastoaineiston lainaus väheni hieman alle 5 prosenttia.

Kirjaston järjestämiin lasten ja aikuisten tapahtumiin osallistui yli 10 800 kiinnostunutta. Kirjaston 2. kerroksen opiskelu- ja työpisteet ovat olleet aktiivisessa käytössä.

Koko kirjasto on alkaneena vuonna avoinna maanantaista torstaihin 8–20, perjantaisin ja arkipyhien aattoina 8-18 sekä lauantaisin 9–17. Lisäksi uutistorin omatoimikirjasto on käytettävissä vuoden jokaisena päivänä klo 6–22.

Omatoimikirjastossa voit käyttää kirjaston Uutistorin tiloja myös silloin kun henkilökunta ei ole paikalla. Uutistoria voi käyttää omatoimisesti sekä ennen kirjaston avaamista että kirjaston sulkemisen jälkeen joka päivä klo 06 -22 välisenä aikana

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan sisään Kirkes-kirjastokortilla ja pin-koodi. Pin-koodi on sama, jota käytetään lainausautomaateilla, verkkokirjastossa ja tietokoneilla. Saat pin-koodin kirjaston henkilökunnalta. Kirjastokortti tulee ensin näyttää oven vieressä olevaan lukijaan. Sen jälkeen näppäillään pin-koodi, jolloin oven lukitus aukeaa. Jokaisen sisääntulijan tulee kirjautua sisään. Lapset voivat tulla vanhempien seurassa ilman kirjautumista.

Lähde: Kerava.fi