Helsingin sydämessä sijaitsee kissarakkaiden ihmisten kohtaamispaikka

Tyylilyyli on yksi Kissakahvila Helkatin asukeista.

Kissakahvila Helkatti, alkuperäiseltä nimeltään Kissakahvila Helsinki, perustettiin kesällä 2015. Keväällä 2016 uudet yrittäjät ottivat kahvilan hoiviinsa. Kissakahvila Helkatin taustalla on joukko kissarakkaita ihmisiä, joista osa on tuttuja Suomen ensimmäisestä Kissakahvilasta, Tampereen Purnauskiksesta.

Kampissa sijaitsevan Kissakahvila Helkatin omistaja Tiina Aaltonen rakastaa kissoja ja nauttii työstään. Hän on työporukkansa kanssa panostanut kissojen hyvinvoinnin lisäksi kahvilan sisustukseen sekä tarjoiluihin suurella sydämellä.

– Olemme tehneet sisustuksen suurimmaksi osaksi omin kätösin. Vierailijat ovatkin sanoneet, että Helkatti ei ole pelkkä kahvila vain kokonainen elämys, Tiina kertoo iloisesti.

Kahvilaan on 5 euron sisäänpääsymaksu. Arkisin Kissakahvila Helkattiin pääsee useimmiten ilman pöytävarausta. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä puolestaan kannattaa tehdä varaus ennakkoon, jotta pääsee varmasti nauttimaan kissojen seurasta ja hurmaavista herkuista.  Tiina kertoo, että asiakkaat ovat kertoneet, että Helkatissa aika aivan kuin pysähtyy.

– Ihmiset yleensä jutustelevat kahvilassa toisilleen ja näyttävät omien kissojensa kuvia. Helkatti on kissarakkaiden ihmisten kohtaamispaikka, Aaltonen kuvailee.

Kahdeksan kissan paratiisi

Kissakahvilassa asustelee kahdeksan kissaa. Yhtä kissaa lukuunottamatta kaikki kissat ovat olleet kiireellisesti kotia vailla olleita kissoja. Kahvilan vanhin kissa Pete on lauman johtaja ja pitääkin huolta kaikista muista kissoista hellästi hoivaten. Pete on kamppailut painonsa kanssa ja hänen laihdutusurakkaansa voi seurata esimerkiksi Facebookissa Peten laihdutushaaste -sivuilla.

– Olemme saaneet paljon kommentteja siitä, miten Pete on inspiroinut muitakin laihdutuskuurille. Ollaan haluttu herätellä ihmisiä siihen, että kissalle tulee ylipainosta herkästi sairauksia. Kissoilla on himo syödä ruokaa, joten ruokailua on hyvä säännöstellä, Tiina kertoo.

Peten lisäksi kissakahvilasta löytyvät kolmen sisaruksen porukka Helmiina, Tyylilyyli ja Nestori. Myös Kalle-kissa kuuluu alkukokoonpanoon. Uusimpia tulokkaita kahvilassa ovat Tuli, Herkules ja Puu-kissa. Aaltonen kuitenkin kertoo, että Helkatissa on mahdollisesti luvassa yksi muutos.

– Kalle-kissa saattaa mahdollisesti muuttaa Tampereelle ja hänen tilalleen tulee uusi kissa, Tiina aloittaa.

Hän kuitenkin lisää, että tilanne on vielä hieman auki.

– Tällä hetkellä Kissakahvilassa melkein kaikki kissat ovat samanikäisiä. Kissoille olisi kuitenkin parempi, jos ikähaarukka on hieman laajempi. Sen vuoksi ollaan tätä asiaa pohdittu. Kaikki muutokset tehdään aina kissalähtöisesti, Aaltonen kertoo.

Uuden kissan ottaminen kahvilaan on suuri prosessi, sillä kissan tulee tulla toimeen lauman kanssa.

– Yövymme kissojen kanssa muutama yö, jotta näemme kuinka kissat tulevat toimeen keskenään, Tiina avaa.

Kissajoogaa joka maanantai

Kahvila Helkatissa on kissarakkauden ja herkkujen lisäksi luvassa myös kissajoogaa.

– Kissajooga on omanlaisensa kokemus, jossa joogan aikana Kissakahvila Helkatin kissat saattavat kiipeillä selässä, Tiina naureskelee.

Aaltonen suosittelee ennakkoilmottautumista kissajoogaan, jotta oman paikkansa saa varmistettua.

Kuvat: Kissakahvila Helkatti

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.