Käytettyjen autojen kauppa jatkuu vilkkaana

Kuvituskuva

Suomessa ensirekisteröitiin tämän vuoden lokakuussa 6 451 henkilöautoa, mikä on 4,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Asiasta tiedottaa Autoalan tiedotuskeskus.

Tammi-lokakuussa 2023 on rekisteröity yhteensä 75 033 henkilöautoa, joka on 8,6 prosenttia viime vuotta enemmän.

Alkuvuoden 2023 rekisteröinnit ovat kuitenkin edelleen noin 14 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvoa alemmat.

Ensirekisteröintien määrän on ennakoitu kasvavan tänä vuonna noin 87 000 autoon, mutta jäävän ensi vuonna hieman alle 80 000 henkilöautoon.

Uusien autojen korkea tilauskanta on syksyn aikana sulanut, sillä autojen tuotantoa piinannut komponenttipula on jäänyt taakse. Samaan aikaan uusien autojen heikko kysyntä syö odotuksia ensi vuoden rekisteröinneistä.

– Uusien autojen toimitusajat ovat palautuneet käytännössä jo pandemiaa edeltäneelle tasolle. Toimitusajat ovat nyt noin 3–4 kuukautta. Vielä viime syksynä toimitusajat olivat kaksin- tai kolminkertaisia normaaliin nähden, kertoo tiedotteessa toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Käytettyjen autojen kauppaa on Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan käyty tänä vuonna selvästi viime vuotta vilkkaammin.

Autoliikkeiden käytettyjen henkilöautojen kauppojen määrä kasvoi noin 12 prosentilla viime vuoden lokakuusta.

Lokakuun lukemat olivat noin 5 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvon yläpuolella.

– Käytetyn auton kauppa on ollut koko vuoden vilkasta ja tahti on lokakuun aikana kiihtynyt. Koko vuoden aikana vaihtoautokauppaa on autoliikkeissä käyty reilut 6 prosenttia viime vuotta enemmän. Käytettyjen autojen myyntiajat ovat tänä vuonna hieman lyhentyneet. Myös vaihtoautojen hintataso on tänä vuonna ollut vakaa, kertoo toimitusjohtaja Tero Lausala Autoalan Keskusliitosta.

Tammi-lokakuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 33,5 prosenttia on ollut täyssähköautoja ja 20,2 prosenttia ladattavia hybridejä.

Ladattavien autojen osuus on kasvussa myös käytettyjen autojen kaupassa – alkuvuoden aikana noin 6,8 prosenttia autoliikkeiden kautta myydyistä käytetyistä autoista on ollut ladattavia hybridejä ja noin 3,5 prosenttia täyssähköautoja. Näin ollen jo joka kymmenes autoliikkeestä myyty vaihtoauto on tänä vuonna ollut ladattava.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.