Kauppakamari: Muuttoliike vilkasta Helsingin seudun sisällä

Helsingin seudun kauppakamarin toimialakatsauksen mukaan väkeä muuttaa nyt vilkkaasti Helsingin seudun kuntien välillä.

Helsingin seudun väestö kasvoi ennakkoarvioiden mukaan noin 11 000 henkeä (0,7 prosenttia) vuoden 2021 toisesta neljänneksestä vuoden 2022 ensimmäiseen neljännekseen.

Ennen korona-aikaa vuosittainen väestönkasvu oli noin 20 000 hengen tasolla (1,3 prosenttia).

Helsingin seudulla oli vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen lopulla ennakkotiedon mukaan 1,54 miljoonaa asukasta.

– Väestönmuutos on erkaantunut Helsingin seudun alueiden välillä vuodesta 2020 alkaen. Helsingissä väestönkasvu supistui jyrkästi. Myös Espoossa ja Vantaalla väestönkasvu hidastui, sen sijaan KUUMA-seudun kasvu (Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti) vahvistui erityisesti pääkaupunkiseudulta tulleen muuttovirran vaikutuksesta, arvioi toimitusjohtaja Pia Pakarinen Helsingin seudun kauppakamarista.

– Poikkeuksellista kehityksessä on aiempaan verrattuna se, että ihmiset muuttavat nyt vilkkaasti seudun kuntien välillä ja että muuttovirta suuntautuu myös Helsingin seudun ulkopuolelle. Erityisesti opiskelijoita on muuttanut paljon pois, jatkaa Pakarinen.

Helsingin seudun kauppakamari julkisti vuoden 2022 toisen toimialakatsauksen keskiviikkona 29. kesäkuuta. Toimialakatsaus tarkasteli suhdanteiden lisäksi seudun väestökehitystä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.