Seitsemän veljeksen pyöräreitti Nurmijärvelle

Nurmijärven kaikki kolme koskea osuvat reitin varrelle.

Nurmijärvi panostaa tänä kesänä polkupyöräilyyn ja lanseeraa uuden, paikallisten pyöräilijöiden suunnitteleman Seitsemän veljeksen pyöräreitin.

Vajaan 90 kilometrin pituisella reitillä voi uppoutua Seitsemän veljestä -teoksen tunnelmiin perisuomalaisissa maalaismaisemissa ja tutustua kiinnostaviin kulttuuri- ja luontokohteisiin sekä Nurmijärven taajamien palveluihin.

Seitsemän veljeksen pyöräreitin viitoitus on tarkoitus saada paikoilleen tämän vuoden aikana, mutta kartan ja Google Mapsin avulla reitti on jo nyt pyöräiltävissä.

– Pyöräreitti toteutettiin yhteistyössä kuntalaisten kanssa. Idea reittiin tuli kunnanvaltuutettu Sampo Karpolta ja vastuu reittisuunnittelusta annettiin paikallisille pyöräilyaktiiveille. Myös Nurmijärven matkailuyrittäjät lähtivät hienosti mukaan hankkeeseen ja reitin varrelta löytyykin jo useampi pyöränhuoltopiste, kiittelee Nurmijärven matkailukoordinaattori Janne Raudaskoski.

Hieman Vihdinkin puolella koukkaava reitti kulkee päällystettyjä maanteitä ja pyöräteitä pitkin, vain muutamaan kohteeseen poiketessa kuljetaan pieni matka soratietä.

Reitti kulkee kaikkien Nurmijärven taajamien ohi.

Matkan varrelle osuvat muun muassa Sääksjärvi uimarantoineen, Aleksis Kiven koti, Rajamäen tehdaskylän funkkisarkkitehtuuri, alkoholi- ja tehdasmuseo Rajamäen Ryyppi sekä strutsitila, josta saa muun muassa strutsinmunajäätelöä.

– Polkijoita hemmotellaan sympaattisilla kesäkahviloilla ja virkistäytymään pääsee lukuisilla uimapaikoilla tai Rajamäen uimahallissa. Taajamien kaupoista voi myös ostaa eväät mukaan ja pitää tauon jollain Nurmijärven kolmesta komeasta koskesta, jotka kaikki niin ikään osuvat aivan reitin lähelle, Janne Raudaskoski kertoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.