Jokelaan rakennetaan uusi päiväkoti

Peltokaari näkymä Peltokaaren puistotieltä. Kuva: WasaGroup Oy

Jokelan keskustan tuntumassa Peltokaaren puistotiellä alkaa uuden päiväkodin rakentaminen arviolta elokuussa 2023.

Jokelaan rakennettavan Peltokaaren päiväkodin toteuttaa WasaGroup Oy:n ja WasaCon Oy:n muodostama yhteenliittymä, tiedotti Tuusulan kunta.

– Kunnan ja rakentajan edustajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen asiasta. Jokelan keskustan tuntumaan nousevan päiväkodin rakentaminen alkaa elokuussa 2023, ja toiminta on tarkoitus käynnistää jo seuraavan vuoden elokuussa.

Peltokaaren päiväkoti toteutetaan vuokrahankkeena, jossa rakentajayhteenliittymä vastaa rakentamisesta ja toimii vuokranantajana.

Tontti jää kunnan omistukseen. Tuusulan kunnan tilapalvelut vuokraa rakennuksen 20 vuodeksi varhaiskasvatuksen käyttöön, ja kunnalla on mahdollisuus jatkaa tiloissa vuokralaisena myös tämän jälkeen.

Kunta vastaa varhaiskasvatuksen palvelun tuottamisesta ja ruokapalvelusta.

– Peltokaaren päiväkoti vastaa Jokelan alueen muuttuneeseen varhaiskasvatuksen tarpeeseen. Perhepäivähoidon paikat alueella ovat vähentyneet, ja kaikkien alle kouluikäisten ja etenkin alle kolmevuotiaiden lasten osuus palveluiden käyttäjinä on lisääntynyt Jokelassa, kertoo Tuusulan kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni.

– Hanke on loistava esimerkki hyvin toimivasta yhteistyöstä julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Tuusulan tavoitteista ja yksityisen toimijan tuomasta osaamisesta syntyy kokonaisuus, josta tuusulalaiset lapset pääsevät nauttimaan hankkeen valmistuttua. Yhteistyö Tuusulan kanssa on sujunut mainiosti, kertoo WasaGroup-konsernin toimitusjohtaja Timo Pahkala.

Yksikerroksiseen ja pääosin puurakenteiseen rakennukseen tulee tilat kuudelle 0–6-vuotiaiden lasten päiväkotiryhmälle. Iltaisin päiväkodin tiloja voivat hyödyntää muut käyttäjäryhmät.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.