Kiikuta kadulle ulottuvat oksat ilmaiseksi Puolmatkan jäteasemalle

Nyt on täydellinen hetki siistiä pihansa oksistoa.

Nyt on oikea aika leikata puita ja pensaita! Huomioi kuitenkin kasvilajit.

Järvenpään kaupunki tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden kiikuttaa tontilta kadulle ulottuvia risuja ja oksia Puolmatkan jäteasemalle ilmaiseksi ajanjaksolla 6.-16.4.2018. Kuljetus on toki omakustanteinen. Risujen ja osien läpimitta on kuitenkin oltava alle 10 cm.

Siispä, oksasakset tai –saha esiin ja trimmaamaan pensasaitoja ja muita, kadunvarsikasveja. Katko liian matalalle tai liian kauas tielle ulottuvat puunoksat, kaiva liikennemerkit ja katukyltit esiin oksien seasta ja siisti vaikka muodostaan uloskasvanut raja-aita.

Näin saamme paitsi tien maksimaalisen leveyden hyötykäyttöön ja kunnossapitokalustolle tilaa liikkua, myös liikenneturvallisuutta parempiin kantimiin, kun näkymät avautuvat esimerkiksi risteyskohdissa.

Jotta karsinta olisi mahdollisimman kevyttä ja tehokasta, työskentelyssä tarvitaan hyvää tekniikkaa. Vasta-alkajan on syytä toimia rauhallisesti ja järjestelmällisesti. Työskentelyrytmiä voi lisätä vähitellen. Kannattaa esimerkiksi aina seisoa puurungon vasemmalla puolella ja karsia juuresta latvaan päin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.