Joutsikki on perheiden hermokeskus – tule tutustumaan 19.9.

Perhetalo Joutsikissa järjestetään toimintaa järvenpääläisille perheille. Tule ja ylläty monipuolisuudesta osallistumalla Perhetalon avoimiin oviin torstaina 19.9. kello 13-19.

Perhetalo on osa Järvenpään hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelualuetta. Palvelualue on uusi ja aloitti toimintansa vuoden alussa. Käytännössä lasten ja perheiden palveluista vastaavat Joutsikin perheohjaajat.

Varhaisen tuen perheohjauksen tavoitteena on tarjota tukea lapsiperheille pienissäkin arjen pulmissa esim. perheen vuorovaikutustaitojen vahvistamisessa, yhteisten arjen sääntöjen luomisessa, kaverisuhteiden vaikutusta pohtien, digipelaamisen reunaehtoja sopien ja monessa muussa asiassa.

Varhaisen tuen perheohjaajilla on monenlaista kokemusta, osaamista ja koulutusta vanhemmuuden tukemisessa, vauvaperheistä kouluikäisiin lapsiin ja perheisiin aina täysi-ikäisyyteen saakka. Asiakaspuhelimeen soittamalla ja tapaamisen sopimalla asiat etenevät.

– Palvelumme on kaikkia järvenpääläisiä lapsiperheitä varten. Työskentely perustuu luottamuksellisuuteen ja on perheille maksutonta. Verkostoyhteistyötä teemme siinä laajuudessa, kun perheen tilanne sitä edellyttää. Toivomme perheitä mukaan kehittämään palveluamme, sanoo Järvenpään kaupungin varhaisen tuen päällikkö Marja Häyhä.

Pystymistä ja vahvistumista ryhmissä

Joutsikissa tuetaan perheiden mielen hyvinvointia useissa ryhmissä. Esimerkiksi 4.–6-luokkalaisten vanhemmille on perustettu uusi, Minä pystyn! -ryhmä, jossa yhdessä toisten vanhempien ja ohjaajien kanssa pohditaan vanhemmuuden taitoihin liittyviä erilaisia teemoja. Tiistait klo 15–19 taas ovat avoimia kaikille. Lisäksi on vauva- ja palleroryhmää sekä tukea uusperheille. Perheohjaajat päivystävät myös leikkipuisto Silkkiuikussa ja Juhani Ahon puistossa.

– Oppilaiden olohuoneessa on ollut paljon osallistujia. Olohuone on koululaisille ja sinne voi tulla sinne keskiviikkoisin kello 14–16 välillä tulla tekemään läksyjä, liikkumaan, viettämään aikaa yhdessä kavereiden kanssa, leikkimään, syömään omia eväitä tai pelkästään juttelemaan, kertoo perheohjaaja Sanna Lehtinen.

Perhetalon kävijämäärät lisääntyvät tasaisesti. Vaikuttavuutta mitataan myös, esimerkiksi juuri nyt tarkastellaan viime vuoden yksilötyön raportteja.

Valokuvausta, keppareita ja kasvomaalausta yhteisessä päivässä

Joutsikki kutsuu kaikki järvenpääläiset tutustumaan viihtyisään perhetaloon torstaina 19.9 klo 13–19. Päivän aikana pihan grilli on kuumana omia grillattavia varten ja Joutsikki tarjoaa kyytipojaksi mehua ja kahvia.

Päivän aikana voi muun muassa valokuvauttaa itsensä ja perheensä sekä etsiä voimavaroja vahvistavista valokuvista. Menetelmämetsä esittelee yleisimpiä menetelmiä, joilla arjen voimavaroja voi itsekin vahvistaa.

Keppihevosille on oma kepparikisa, joten valjasta oma ratsu mukaan!

– Syyslomien aikaan järjestämme ruskarallin viidellä eri koululla. Rallissa on mukavaa päivittäistä syyslomaohjelmaa lapsille ja perheille kello 10–15 välillä, esimerkiksi pakohuone, askartelua ja liikuntaa.

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/651937081881294/

Instagram: @perhetalojoutsikki, #perhatalojoutsikki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.