Ilmaiskirpputori Ilmari jakaa tarpeettomat vaatteesi

Kuvassa takarivissä vasemmalta Miia Lompolo,Kirsi Janhunen, Sari Teräväinen, Linda Sjöblom ja Kirsi Saari. Eturivissä Hanna Poikkilehti ja Marjo Poijärvi.

Järvenpäässä toimii ilmaiskirpputori Ilmari, jonka ajatuksena on vaatteiden, kenkien, lelujen ja lastenkirjojen jakaminen muiden hyväksi ilmaiseksi. Mistä idea ilmaiskirpputori Ilmariin syntyi?

Linda Sjöblom luki sosiaalisessa mediassa kotkalaisesta ilmaiskirpputorista ja jakoi idean Järvenpään Facebook -ryhmässä. Hän tiedusteli, ketkä olisivat kiinnostuneita järjestämään asiaa. Kiinnostuneita löytyi pian  ja Kirsi Janhunen kutsui heidät kotiinsa suunnitteluiltaan. Paikalle saapui 14 vapaaehtoista, Ilmaiskirpputori Ilmarin tiimi kertoo.

Kaikki kiinnostuneet voivat osallistua ilmaiskirpputori Ilmarin toimintaan. Millaista apua teille voi tarjota?

– Meille voi tarjota kaikkea, millä luodaan ilmaiskirpputori. Tarvitsemme tilat, vapaaehtoisia, vaatteita, kenkiä sekä luotettavia tahoja jakamaan jäljelle jäävät tavarat ilmaiseksi eteenpäin.

Pysyville tiloille suuri tarve

Ilmarin vapaaehtoisilla on tavoitteena saada toiminnalle pysyvät tilat.

– Tällä hetkellä tilaa ei ole, joten toiminta tapahtuu pop up -tyyppisesti yhteistyökumppaneiden tarjoamissa tiloissa. Viimeisin tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Vanhankylänniemen Uuden Vanhiksen yrittäjäpariskunnan Lare Ollari ja Päivi Kariston kanssa. He tukivat tapahtumaa tilojen lisäksi tarjoamalla joulupuuroa kävijöille.

Tilojen puutteen takia tavaroita voi toimittaa vasta tapahtumapaikalle, kun ajankohta ja paikka ovat tiedossa.

– Niin kauan kun toiminnalla ei ole pysyviä tiloja, tavaroiden kerääminen tapahtuu tapahtumapaikoissa. Ajankohta ja paikka ilmoitetaan Facebookissa ja tapahtumasivustoilla. Tavaroiden jako pyritään järjestämään keräyspaikalle, Ilmaiskirpputori Ilmarin tiimi kertoo.

– Tapahtumista jää aina jonkin verran tavaraa jakamatta. Toistaiseksi koska toiminnalla ei ole varastointimahdollisuutta, pyrimme löytämään yhteistyökumppaneita, jotka jakavat ylijääneet tavarat ilmaiseksi eteenpäin.

Seuraava Ilmari-kirppis järjestetään huhtikuun puolessa välissä. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan esimerkiksi Kyllä tapahtuu -sivustolla

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.