Hyväntekeväisyystempaus osoittaa – järvenpääläisistä huokuu halu auttaa

Hyvärin perhe toimittaa lahjoitukset Perhekeskus Maahiseen joulukuun aikana.

Järvenpäässä asuva Emma Hyväri halusi tehdä hyvää tuottamalla iloa muutaman vähävaraisen perheen jouluun. Aivan ensimmäiseksi hän oli yhteydessä Perhekeskus Maahiseen, josta hän kysyi, ketkä heidän perheistään kaipaisivat kipeimmin apua.

Perhekeskuspalveluiden esimies Sari Paatero tiimeineen välitti Emmalle tiedot siitä, millaisia tarpeita perheillä on. Listalta löytyy muun muassa vaatteita 10 kuukautiselle pojalle, lahjakortteja päivittäistavarakauppoihin, jouluruokaa, hygieniatarpeita sekä leluja 2-vuotiaalle pojalle. Seuraavaksi hän julkaisi Järvenpään Facebook-ryhmässä päivityksen, jossa hän kertoi hyväntekeväisyystempauksestaan. Sen tarkoituksena on luoda viidelle ja mahdollisesti hieman useammallekin vähävaraiselle perheelle onnellinen joulu. 

Emman julkaisema Facebook-päivitys täyttyi aivan hetkessä järvenpääläisten kommenteista, jotka halusivat ojentaa auttavan kätensä.

– Olen jo tovin ollut tietoinen siitä, miten hyvin järvenpääläiset lähtevät hyväntekeväisyystempauksiin mukaan. Silti, kun laitoin postauksen Järvenpään Facebook-sivuille, olin täydellisen puulla päähän lyöty vastausten valtavasta määrästä. Vastailin sormet sauhuten, mutta viestejä tuli niin nopeasti, että kesti kaksi vuorokautta vastata kaikkiin, Emma kertoo.

Facebook-päivityksen ansiosta lahjoituksia on saatu niin paljon, että näiden viiden perheen lisäksi on päästy jakamaan apua kolmelle muullekin perheelle. Vaikka lahjoituksia on jo ennättänyt kertyä runsaasti, on joistakin tarpeista edelleen pulaa.

– Suurin pula on joululaatikoista, rosolleista, silleistä ja muista jouluruoista. Viisi kinkkua on jo saatu kasaan, kolme vielä puuttuu. Muutamille lapsille tarvittaisiin lahjat. Uusimman perheen tietoja saadaan tällä viikolla. Suuri pula on myös ihan perusruoasta ja hygieniatarvikkeista, sekä kodin ulkopuolisesta tekemisestä, Emma summaa.

– Lahjoituksia saavat perheet ovat sellaisia, joiden lapset saavat aina toisten vanhaa, käytettyä. Käytetyissä lahjoituksissa ei tietenkään ole mitään vikaa ja ne tulevat todella tarpeeseen. Haluaisin silti pyrkiä siihen, että kaikille lapsille saataisiin myös jotain ihan uutta, omaa ja avaamatonta, Hyväri jatkaa.

Lahjoitukset toimitetaan joulukuussa

Emma saa hyväntekeväisyystempausten järjestämiseen apua läheisiltään. Erityisesti mieheltään Sami Hyväriltä sekä ystävältään Jaana Hukalta.

– Tietysti on pakko mainita korvaamattomat tahot, jotka meitä ovat pyyteettömästi lähteneet auttamaan: valtava määrä yksityishenkilöitä ja paikallisia yrityksiäkin, Hyväri jatkaa.

Tällä hetkellä lahjoitukset ovat Hyvärin perheen tyttären huoneessa. Sieltä he toimittavat kaikki lahjoitukset Perhekeskus Maahiseen joulukuun aikana.

Jos haluaa auttaa, niin Emma kertoo, että häneen voi olla yhteyksissä esimerkiksi Facebookissa tai sitten sähköpostitse (emma_vazvan@hotmail.com). Kannattaa huomata, että Emman sähköpostiosoitteessa on hänen vanha sukunimensä.

Hyväntekeväisyys lähellä sydäntä

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen tempaus, jossa Emma on yksityishenkilönä ollut mukana.

– Ensimmäinen lähti ihan läheisapuna liikkeelle. Ystäväperhe oli hädässä ja keräsimme heille lahjoituksia ystävien ja perheen kesken. Saatuaan lahjoitukset perheenäiti herkistyi itkemään ja itki koko bussimatkan kotiin. Tämä varmisti oman koukuttumiseni hyväntekeväisyystyöhön.

Tämän jälkeen Emma keräsi tuttavia kokoon ja auttoi myös toista lähimmäistä. Viime vuonna oli ensimmäinen hieman laajempi tempaus, jossa apua annettiin Auerkulman perhetukikeskukseen, Jampankaaren palvelupihan vanhuksille sekä Helsingin turvakotiin.

Emmalla on suuri halu auttaa muita. Hän kertookin, että ei kestä nähdä muiden kärsivän. Kaikkein lähellä hänen sydäntään on lapsiperheiden auttaminen. Näin on ollut erityisesti hänen esikoistyttärensä syntymän jälkeen.

Toimittaja, Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.