Helsinkiläinen jouluaika tarjoaa perinteisiä joulutraditioita sekä uusia elämyksiä

Perinteiset joulutraditiot, kuten joulukadun avajaiset, Tuomaan Markkinat ja Lucia-kulkue löytyvät tutuilta paikoiltaan, ja niitä täydentävät uudet elämykset ja tapahtumat.

Helsinkiläinen joulunaika tarjoaa tänä vuonna poikkeuksellisen runsaasti tapahtumia ja ohjelmaa. Tuttujen ja uusien jouluperinteiden ohella juhlitaan satavuotiaan Suomen synttäreitä kaksi kokonaista päivää 5.–6. joulukuuta. Aina tammikuulle asti ulottuvaa joulunaikaa yhdistää valoteema, joka tuo iloa kaupunkilaisille ja elävöittää monin tavoin Helsinkiä. Ohjelmatarjontaa on koottu MyHelsinki-palveluun.

Helsinkiläinen joulunaika on tänä vuonna täynnä tapahtumia ja tunnelmaa. Perinteiset joulutraditiot, kuten joulukadun avajaiset, Tuomaan Markkinat ja Lucia-kulkue löytyvät tutuilta paikoiltaan, ja niitä täydentävät uudet elämykset ja tapahtumat.

Finlandia-talon ympäristössä juostaan koko perheen joulujuoksu 2.12. ja joulupolut kutsuvat perheitä 3.12. Vuosaaressa ja 10.12. Seurasaaressa. Espan puistossa perinteinen jouluruoka kohtaa maailman maut, kun Espan lavalle avautuu 4.12. työllistymistä edistävien toimijoiden kollektiivinen pop up -kahvila ja -kauppa NUUR. Tuomaan Markkinoilla Senaatintorilla löylytellään joulusaunassa, jonka lisäksi Allas Sea Poolilla vietetään valon ja veden joulua 2.–26.12.

Satavuotiaan synttäreitä juhlitaan kaksi päivää

Tänä vuonna itsenäisyyspäivää juhlitaan monin tavoin myös pääkaupungissa Suomen täyttäessä sata vuotta. Satavuotiaan synttärit laajenevat Helsingissä kaksipäiväiseksi kaupunkijuhlaksi, jonka ohjelma rakentuu yhteistyössä yritysten, yhteisöjen ja kaupunkilaisten kanssa. Itsenäisyyspäivän alle on syntymässä myös uusi perinne: iloinen ja vauhdikas aatto.

– On hienoa, että perinteiden rinnalle syntyy uusia juhlinnan muotoja ja että Suomen juhlavuosi innostaa helsinkiläisiä toimimaan yhdessä. Monet itsenäisyyspäivän keskeiset traditiot sijoittuvat pääkaupunkiin, joten Helsingillä on erityinen tehtävä valtakunnallisen juhlatunnelman välittäjänä, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan virallinen avaus järjestetään Helsingin Kauppatorilla tiistaina 5.12. kello 18. Syntymäpäivä sekä samalla koko Suomi 100 -juhlavuosi päättyy Helsingissä 6.12. kello 22 Eteläsataman ylle kohoavaan ilotulitukseen.

Näiden kohokohtien väliin mahtuu satoja tapahtumia, jotka kutsuvat kaupunkilaiset juhlimaan yhteistä syntymäpäiväsankaria – ulkona ja sisällä, kotona ja kaupungilla. Kaisaniemessä eletään jääkiekkohuumaa Helsinki Ice Challenge -tapahtumassa, museot ja tekojääradat ovat auki, useissa kirjastoissa järjestetään ohjelmaa koko perheelle, Art goes Kapakka tuo ohjelmaa ravintoloihin, Kuorojen kierros kajahtaa keskustassa ja monet aluetalot järjestävät ohjelmaa kotikulmilla.

Valo kantaa jouluun ja uuteen vuoteen

Tänä vuonna kaupunkilaiset saavat nauttia valosta koko joulunajan. Valo on kantava teema joulukadun avajaisista aina tammikuulle asti.

Perinteiset jouluvalaistukset Espalla, Aleksanterinkadulla ja Senaatintorilla täydentyvät ja uudistuvat hienovaraisesti. Suomen syntymäpäivän kunniaksi 5.–6.12. kaupunkiin luovat tunnelmaa upeat juhlavalaisut. Sinivalkoisessa valossa kylpevät mm. kaupungintalo, Presidentinlinna, Tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna, Helsingin yliopiston päärakennus, Finlandia-talo, Olympiastadionin torni sekä tuleva keskustakirjasto Oodi. Töölönlahden puistoon nousee koko joulunajaksi elämyksellinen valoteos Sukupolvi.Nyt. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.