Bulevardikorttelin rakentaminen alkaa ensi keväänä

Uusi keskuskortteli käynnistää Järvenpään keskustan uudistumisen yhdistämällä laadukasta asumista, palveluita ja toimistotilaa.

Järvenpään ydinkeskustassa lähellä juna-asemaa sijaitsevan Bulevardikorttelin rakentaminen käynnistyy keväällä 2021. Osuuskauppa Perhelänä aikanaan tunnettu kortteli on Järvenpään keskustan kärkihanke ja tärkeässä roolissa kaupungin koko keskusta-alueen kehittämisen kannalta. Hankkeen suunnittelulla on pitkä historia ja nyt käynnistyvällä hybridikorttelin rakentamisella tähdätään Järvenpään keskustan uudistamiseen, elävöittämiseen ja kävelykadun palveluiden nostamiseen uudelle tasolle. Uuden keskuskorttelin sijainti ei voisi olla parempi: se on kävelykatu Jannen varrella, lyhyen kävelymatkan päässä rautatieasemasta ja Tuusulanjärven Rantapuistosta. Bulevardikortteli on uudenlainen ja urbaani yhdistelmä laadukasta asumista, toimitilaa aseman vieressä, elämää helpottavia palveluita, viihdettä ja kohtaamispaikkoja kaikille kaupunkilaisille.

”Kortteli muodostuu kolmesta asuinrakennuksesta, joihin tulee yhteensä yli 300 asuntoa. Maamerkkinä toimii 20-kerroksinen asuntojen tornitalo ja lisäksi asuntokokonaisuuteen kuuluu kaksi matalampaa kerrostaloa. Toimistotilaa on noin 7 000 kerrosneliön verran ja liiketiloja yhteensä noin 6 000 kerrosneliötä. Rakennukset yhdistää toisiinsa viihtyisä pihakansi ja korttelin alle rakennetaan pysäköintihalli noin 85 autolle. Kokonaispinta-alaa korttelissa on yhteensä 30 500 kerrosneliötä”, kertoo yksikönjohtaja Tero Karislahti YIT:ltä.

Korttelin arkkitehtisuunnittelusta vastannut Aihio Arkkitehtien Timo Meuronen visioi

Bulevardikorttelin olevan keskeinen ja näkyvä osa kaupungin keskustaa, joka nivoo yhteen niin kauppalan historiaa, kuin tulevaisuuden Järvenpäätä.

”Vaikka rakennuksissa on korkeutta, hallitsee jalankulkijan mittakaavaa korttelin jalusta, jossa on mukana vanhan Osuuskaupan funkkisnurkan tyyliä. Suunnittelussa on haluttu huomioida sekä ympäristö että historia”, hän toteaa.

Asuntojen suunnittelussa ja rakennusten massoittelussa on huomioitu erityisesti luonnonvalo. Pihakansi istutuksineen ja oleskelualueineen tuo vehreyttä ja viihtyisyyttä rakennusten keskelle.

Järvenpään kaupungin odotukset hanketta kohtaan ovat korkealla.

”Viimeistään koronan mukanaan tuomat ilmiöt haastavat kehittämään kaupunkien keskustoja uudelta pohjalta. Kortteliin tuleva asukkaiden kohtaamispaikka, josta saa kaupungin palvelut, on tästä hyvä esimerkki. Tämä on hyvä lähtölaukaus kaupungin keskustan uudistumiselle, jonka yhdessä teemme”, kiteyttää kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.

”Iloisena olen seurannut hankkeen etenemistä tähän vaiheeseen. Hankkeen tuore ja raikas ilme kuvastaa hyvin Järvenpään tulevaa keskustakorttelia, jonka laadukkaat palvelut ja julkiset tilat sekä moderni asuminen nostavat Järvenpään keskustan toimintaympäristön uudelle tasolle”, kertoo kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

Bulevardikorttelin rakentaminen käynnistyy keväällä 2021 ja se valmistuu vaiheittain. Ensimmäisiin asuntoihin päästään muuttamaan syksyllä 2022 ja koko kortteli on valmis noin vuonna 2025.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.