Hyvä Joulumieli -keräyksen ennätystavoite ylittyi

Hyvä Joulumieli -keräyksen varoilla jaettiin 36 000 ruokalahjakorttia kotimaan pienituloisille lapsiperheille.

Hyvä Joulumieli -keräyksessä joulunalla 2021 jaettiin 70 euron ruokalahjakortti kaikkiaan 36 000 vähävaraiselle perheelle eri puolilla Suomea.

Hyvä Joulumieli -keräykselle asetettu 2,5 miljoonan euron tavoite oli keräyksen 25-vuotisen historian korkein, mutta se ylittyi jo jouluviikolla.
Koronakriisi on sekä syventänyt että laajentanut lapsiperheiden talousvaikeuksia ja perheiden määrä ruoka-avun hakijoina on kasvanut.

Lapsiperheiden köyhyys ja sen vaikutukset nousivat loppusyksystä puheenaiheeksi ja herättivät vahvan auttamishalun, mikä näkyi keräyksen tuloksessa.

– Halusimme tänä vuonna nostaa korttien määrää, jotta mahdollisimman moni pienituloinen perhe saisi toivomansa jouluruoat. Luotimme siihen, että vaikeina aikoina suomalaisten auttamisen halu kasvaa. Keräyksen edetessä luottamus on vain vahvistunut. Lämmin kiitos lahjoittajille, teistä jokainen on tuottanut valtavasti hyvää joulumieltä, kertoi viestintä- ja varainhankintajohtaja Liisa Partio Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

Ruokalahjakorttien jakelusta perheille vastasivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja -osastot, joiden verkosto kattaa koko maan. Jakelu toteutui yhteistyössä neuvoloiden, sosiaalitoimen ja diakoniatyön kanssa.

Hyvä Joulumieli on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa järjestämä keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi. Keräyksen järjestämisessä ovat mukana K-ruokakaupat, Lidl ja S-ryhmän ruokakaupat, jotka myös tukevat keräystä lahjoituksilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.