HSL:n opiskelijalippu siirtyi HSL-sovellukseen

Helsingin seudun joukkoliikenteen HSL:n opiskelijalippu on siirtynyt HSL-sovellukseen vuoden 2022 alusta alkaen.

Opiskelijoiden alennushintaisen lipun voi ostaa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta ainoastaan HSL-sovellukseeen, ei enää HSL-matkakortille.

HSL-alueella vakituisesti asuvat päätoimiset opiskelijat voivat ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella HSL-sovelluksesta. Alennuksen pystyy aktivoimaan itse HSL-sovelluksessa, koska sovellus tarkastaa oikeuden opiskelija-alennukseen digitaalisesti opetushallituksen palvelusta.

– Opiskelijan ei enää tarvitse käydä palvelupisteessä todistamassa alennusoikeuttaan, HSL tiedotti.

HSL perustelee uudistusta palveluiden muuttumisella yhä enenevässä määrin digitaalisiksi.

– Näin ollen myös HSL:llä on pyrkimys ohjata jatkossa yhä suurempi osa lipunmyynnistä digitaalisiin kanaviin, joiden käyttö onkin kasvanut nopeasti: HSL-sovelluksen osuus kokonaismyynnistä on jo lähes 60 prosenttia. Lippu puhelimessa kulkee aina mukana ja sen voi ostaa missä tahansa, kerrottiin HSL:n tiedotteessa.

Kaikki opiskelijat eivät kuitenkaan pysty ostamaan alennuslippua HSL-sovelluksella, koska heidän alennusoikeuttaan ei voida tarkastaa opetushallituksen palvelusta.
Myös eräissä muissa tapauksissa opiskelija-alennuksen saaminen HSL:n sovelluksen kautta ei ole mahdollista. Näissä poikkeustapauksissa opiskelija-alennus myönnetään edelleen HSL-matkakortille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.