Kerava rajoittaa pysäköintiä katujen aurauksen vuoksi

0
81
kuvituskuva

Keravan kaupunki on ottanut käyttöön talviaikaiset pysäköinnin rajoitukset. Rajoitukset ovat voimassa 30. huhtikuuta 2022 asti.

– Talviaikaiset pysäköintirajoitukset mahdollistavat sen, että kadut päästään hoitamaan kokonaisuudessaan eivätkä pysäköidyt autot estä talvella katujen aurausta ja liukkaudentorjuntaa ja keväällä hiekoitushiekkojen poistoa, tiedotti Keravan kaupunki.

Pysäköintirajoitukset ovat voimassa vuosittain 15.11.-30.4. välisen ajan.

Rajoitukset toteutetaan niitä koskevilla kaduilla siirtokehotusmerkin avulla, jonka lisäkilvessä on kerrottu pysäköintikiellon voimassaolo. Pysäköintikielto on voimassa lisäkilvessä kerrottuna viikonpäivänä ja kellonaikana.

Kaupungin mukaan pysäköintiä rajoitetaan niillä kaduilla, joilla talvikunnossapito on haastavaa kadulle pysäköidyistä autoista johtuen.

Esimerkiksi Lintulammenkadulla pysäköinti kielletään yhtenä päivänä viikossa vuoroin eri puolilla ja sen lisäksi joiltakin kaduilta kokonaan, jotta kadulle mahdutaan töihin kaluston kanssa ja katu saadaan kokonaan hoidettua.

– Talviaikaista pysäköintiä rajoitetaan ongelmallisilla kaduilla tarpeen mukaan ja kyltit rajoituksista asetetaan vähintään 48 tuntia ennen pysäköintirajoituksen alkamista.

Jos auto joudutaan siirtämään talvikunnossapidon tieltä pysäköintirajoituksen ollessa voimassa, autonomistajalta veloitetaan 100 euron lähisiirtomaksu siirrosta lähimpään paikkaan, jossa pysäköinti on mahdollista.

– Jos siirrettävä auto on hylätty tai ei liikennekäytössä, veloitetaan auton siirrosta varastoon 250 euron maksu, Kerava tiedotti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.