Rohkeat äijät tanssivat balettia televisiossa

Talent Suomi -televisiosarjan uusi kausi alkaa helmikuun alussa. Mukana muun muassa Suomi-Venäjä -seuran Oulun paikallisosaston ikämiesten balettiryhmä.

Kuka Talent Suomen starttijaksossa nähtävistä kyvyistä saa suoraan semifinaaleihin oikeuttavan kultaisen napin painalluksen? Kenelle Jorma Uotinen huudahtaa: ”Sinä olet sensaatio!”?

Kykykilpailun ensimmäisessä jaksossa 2. helmikuuta nähdään muun muassa koiratanssia, äijäbalettia sekä viulun, juuresten ja ilmakitaran soittoa.

Talent Suomi -televisiosarja nähdään MTV3-kanavalla suurempana kuin koskaan. Luvassa on leuat loksauttavia esityksiä ja koskettavia kohtaamisia, kun ohjelmassa etsitään tähtituomareiden johdolla maan vaikuttavinta uutta kykyä.

Talent Suomen arvovaltaisessa tuomaristossa esityksiä arvioivat karismaattinen koreografi ja esiintyjä Jorma Uotinen, laulaja-lauluntekijä Krista Siegfrids, Duudsoni HP Parviainen sekä koomikko-näyttelijä Ernest Lawson. Heidän vaikeana tehtävänä on karsia esityksistä parhaimmat tuleviin semifinaaleihin ja suuren yleisön arvioitavaksi. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi.

Kuudessa ensimmäisessä jaksossa nähdään laaja kirjo erilaisia koe-esiintymisiä, joista yhteensä 24 etenee kolmeen suorana lähetyksenä nähtävään semifinaaliin. Kustakin semifinaalista yleisö äänestää Talent Suomen huipentavaan finaaliin kaksi esitystä ja tuomarit yhden. Jännittävässä finaalissa nähdään yhdeksän esitystä, jotka kilpailevat 30 000 euron pääpalkinnosta.

Äijäbaletti esiintyy Venäjällä

Ensimmäisessä jaksossa nähdään esimerkiksi erikoinen äijäbalettiryhmä En Ala. Oululaisessa ryhmässä on mukana 60-80-vuotiaita miehiä.

Äijäbalettiryhmä perustettiin Suomi-Venäjä-seuran Oulun osaston toimesta vuonna 2008, kun idea humoristisesta balettiryhmästä syntyi. Ensimmäinen esiintyminen oli seuran pikkujouluissa, joissa Äijäbaletin Joutsenlampi hurmasi yleisön.

– Äijäbaletti tukee seuran tavoitteena olevaa ystävyystoimintaa muun muassa esiintymällä Venäjällä säännöllisin väliajoin. Suurin osa tanssijoista on eläkkeellä olevia miehiä, ja ryhmä esiintyy myös vanhainkodeissa ja häissä, vaikka aina joku varoitteleekin, ettei heitä kannata kutsua pilaamaan häitä. Ryhmällä on keikkoja 25-30 vuodessa ja määrä vain kasvaa. Äijäbalettiryhmästä on tehty myös dokumenttielokuva nimeltä Joutsenveljet, kerrotaan MTV3:n tiedotteessa.