Nuoret käynnistivät kiusaamisen vastaisen kampanjan Koillis-Helsingissä

Koillis-Helsingin, Malmin ja Maunulan alueen nuoret pyrkivät #sydän-kampanjalla vaikuttamaan asenteisiin ja tekemään avun saamisen helpommaksi nuorille, jotka kärsivät kiusaamisesta ja yksinäisyydestä.

Koko syksyn kestävä kampanjan lanseerattiin Malmitalolla #sydän-tapahtumassa lauantaina 31.8.

Viime kevään aikana nuoret ovat käsikirjoittaneet ja kuvanneet tositapahtumiin perustuvan lyhytelokuvan Maailman onnellisin maa, jonka ensiesitys nähtiin Malmitalolla. Elokuva kertoo kahden nuoren tarinan kiusaamisen seurauksista ja selviytymiskeinoista.

Tilaisuuden ohjelmaan kuului myös toiminnallisia työpajoja ja paneelikeskustelu kiusaamisesta.

Kiusaamisen vastainen kampanjamme lähti käyntiin keskustelusta, kuinka nuorten turvallisuutta ja hyvinvointia voitaisiin parantaa. Mielestämme koulun pitäisi olla paikka, jossa nuorella on hyvä olla, koska nuoret viettävät siellä ison osan ajastaan ja osa kaveriporukoista muodostuu juuri koulussa. #sydän -kampanja pyrkii saamaan nuorille parempia mahdollisuuksia puhua ongelmistaan, joko koulun henkilöstölle tai edes yhdelle luotetulle ihmiselle, kertoi tiedotteessa Puistolassa asuva Aleksi Ruutuvaara, 16, joka on ollut mukana kampanjassa alusta asti.

Projektissa mukana oleminen on luonut minulle uuden kaveripiirin ja auttanut minua myös käsittämään ongelman laajuuden. Se on vahvistanut haluani vähentää nuorten kiusaamista ja syrjäytymistä, Aleksi lisäsi.

Maunulan, Malmin ja Helsingin koillisen alueen nuoret ideoivat syksyllä 2018 Ruuti-työpajoissa kolme toimenpide-ehdotusta kiusaamisen vähentämiseksi. Toimenpide-ehdotukset yhdistettiin yhdeksi #sydän-nimiseksi kampanjaksi, jolle myönnettiin RuutiBudjetista rahoitus vuodelle 2019. Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden RuutiBudjetti on nuorten osallisuus- ja vaikuttamistoimintaa, jota toteutetaan läpi vuoden.

Kampanja on suunnattu erityisesti 13-17 -vuotiaille nuorille, vanhemmille ja koulujen henkilökunnalle. Syksyn aikana nuoret järjestävät toimintaa alueen kouluilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.