Korona: Vaikutukset alkavat näkyä -Messukeskus tyhjeni tunnissa.

Valion osasto ammotti tyhjyyttään Messukeskuksessa tänään kello 15.30

Vielä torstaina aamupäivällä Helsingin messukeskuksessa messuiltiin täydellä tohinalla useissa mielenkiintoisissa messutapahtumissa. Aina suosittujen ravintola- ja hotellialan Gastro-messujen lisäksi hallissa oli parhaillaan meneillään PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic, sekä Sign, Print & Pack -messut.

Messuosastoilla vaikutti olevan väkeä liikkeellä, mutta näytteilleasettajat totesivat käytävillä liikkuvan viime vuotista vähemmän väkeä ja syyksi uumoiltiin juurikin koronaa. Se mitä iltapäivällä tapahtui, yllätti kuitenkin kaikki.

”Messukeskus sulkee käynnissä olevat tapahtumat”

Heti kello 15 jälkeen rysähti, kun messuyleisö hiljeni kuuntelemaan hallien yleisökaiuttimista kaikuvaa ja messutunnelman pysäyttävää kuulutusta: ”Hyvät messuvieraat, Messukeskus sulkee parhaillaan käynnissä olevat tapahtumansa kello 16.00 koronavirustilanteen vuoksi. Koronavirustilanteen muututtua sosiaali- ja terveysministeriö on tänään ohjeistanut suomalaisia tapahtumajärjestäjiä siirtämään tai peruuttamaan yli 500 henkilön tilaisuudet ja tapahtumat Suomessa.”

Messuväen rauhallinen purkautuminen halleista ulosmenokäytäville alkoi välittömästi. Gastro-messuille suurien ruokakuormien kanssa tulleet näytteilleasettajat, kuten leipomo Ellonen, ryhtyi jakamaan osastonsa leipomotuotteita käytävillä vielä liikkuville pienetääkseen poisvietävän tuorekuorman määrää.

”Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Olemme pahoillamme tilanteesta, joka koskettaa meitä kaikkia. Kiitämme teitä kiinnostuksesta messuja kohtaan ja kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme messujen hyväksi tehdystä työstä”, toteaa Messukeskus kello 15.48 lähetetyssä tiedotteessa.

Kello 16.00 hallin käytävät ammottivat jo yleisöstä autioina. Osastojen purkaminen jatkui ja se saataneen päätökseen vasta perjantain aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.