Uutta kokeilemassa: terveisiä kuoroharjoituksista

Uutta kokeilemassa: terveisiä kuoroharjoituksista

Syksyn saapuessa moni miettii uuden harrastuksen aloittamista. Yksi hyvä harrastus voisi olla kuoro, ainakin yksi löytyy jokaisesta kaupunginosasta. Ja vaikka ei aina laulattaisikaan, on melodioiden tapailu muiden kuorolaisten kanssa hauskaa puuhaa, joka irrottaa ajatukset rutiineista ja virkistää mieltä.

-En osannut lukea nuotteja eikä kuorosta ole muuta kokemusta, kuin yläasteen joulu- ja kevätjuhliin lauluesityksiä varten kasattu porukka. Lukioaikoina lauloin muutaman biisin bändin kanssa, paljolti siksi, ettei kukaan muu suostunut. Yleensä laulan yksin autossa tai rallattelen kotona lasten kanssa. Musiikkia kuuntelen kyllä paljon, Röllistä rokkiin, usein töissäkin saadakseni ajatuksen virtaamaan, kertoo ajatuksistaan Laura.

Ajattelin, että pitäähän sitä kokeilla

-Tällä kokemattomuudella marssin kuoron harjoituksiin. Mukaantulokriteeriksi kun riitti into laulaa ja mukaan sai tulla matalalla kynnyksellä. Ja kivaahan se olikin! Sen lisäksi, että kuoroporukassa sain uusia yhteisen kiinnostuksenkohteen jakavia kavereita, oli laulamisesta muutakin konkreettista iloa. Työpäivä koneen ääressä kädet näppäimistöllä kangistaa rintakehän lihaksia. Laulamisen jälkeen hengitys virtasi rennommin ja palautuminen työstä oli helpompaa.

-Kokemuksen vähyydestä huolimatta olen pitkään ollut kiinnostunut laulamisesta. Jokin pieni palanen loksahti kohdalleen ja sai aikaan pienen sisäisen sykähdyksen kuoronjohtajan ehdottaessa yhdeksi uudeksi osaksi ohjelmistoa kappaletta, jota olen kuunnellut ja kovaan äänen yksin kotona ollessani laulanut vuosia sitten, nuorena maailmanvalloituksesta tanssin ja laulun kautta haaveillen. Kappale sykähdyttää edelleen.

-Tällä viikolla ainakin Twitterissä on kerännyt paljon huomiota artikkeli huumorin ja nauramisen tärkeydessä palavereissa työpaikka. Huumoria kuvattiin artikkelissa työyhteisön sosiaaliseksi liimaksi, joka ehkäisee loppuunpalamista, rentouttaa ja keventää mieltä. Eilisen kokeilun jälkeen jäin pohtimaan, että ei laulamisestakaan haittaa ole.

Nosto: ”Vaikka monet kuorot välillä käyvät esiintymässäkin, on tärkein tavoite yhdessä laulaminen ja siitä nauttiminen”

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.