Unelmien työpäivä inspiroi hyviin tekoihin

Jatkuva kiire, huono ilmapiiri sekä kehnot johtajat heikentävät suomalaisten työhyvinvointia, mikä aiheuttaa vuosittain jopa kymmenien miljardien eurojen kustannukset. Hyvinvointia työpaikoilla ei korjata tempuilla, vaan pienillä arjen teoilla. Yksi elämä -terveystalkoot järjestää 5. lokakuuta kansallisen Unelmien työpäivän. Uusi pop up -päivä on jatkoa tänään toista kertaa järjestettävälle Unelmien liikuntapäivälle.

Suomalainen työelämä näyttäytyy karuna helmikuussa Work goes happyn ja Yksi elämä -terveystalkoiden julkaiseman tutkimuksen mukaan. Tutkimukseen vastasi yli 800 työikäistä. Suomalaisten työhyvinvointia nakertavat muun muassa jatkuva kiire ja huono ilmapiiri. Voimia arkeen tuovat perhe, läheiset ja ystävät.

– Tulos ei ole yllätys. Jo vuonna 2012 Työterveyslaitos arveli huonosta työhyvinvoinnista aiheutuvan vuosittain yli 40 miljardia euron kulut. Pahoinvointi työssä on kansallinen ongelma, jonka vähentämisellä olisi positiivisia vaikutuksia ihmisille, työpaikoille sekä koko yhteiskunnalle, sanoo viestintäpäällikkö Eija Seppänen Yksi elämä
-terveystalkoista.

Työhyvinvointia voidaan lisätä pienilläkin asioilla, ja mitä useampi suomalainen työpaikka innostuu oman toimintansa aktiivisesta kehittämisestä, sitä paremmaksi koko suomalainen työelämä muuttuu. Hyvinvoinnin edistäminen ei voi olla vain vapaa-ajan asia, vaan teot on tuotava työyhteisöihin.

– Olemme kutsuneet suomalaiset työyhteisöt terveystalkoisiin. Mukaan on lähdetty innolla ja joukossa on jo yli 800 työyhteisöä, ja mukaan mahtuu edelleen, Seppänen vinkkaa.

Lokakuussa 200 000 suomalaisen työhyvinvointipäivä

Yksi elämä -terveystalkoot haluaa kääntää huomion siihen, kuinka hyvää oloa voidaan lisätä työpaikoilla pientenkin tekojen avulla. Valtakunnallisen Unelmien työpäivän tavoitteena on 5. lokakuuta innostaa 200 000 työikäistä suomalaista ideoimaan ja edistämään oman työporukkansa hyvinvointia.

Tarkoituksena on aktivoida yhteisöt järjestämään tempauksia ja -tapahtumia sekä kehittämään niiden kautta työhyvinvointia lisääviä tekoja arjessaan.

Päivän ohjelma voi liikunnan lisäksi olla lähes mitä tahansa, minkä koetaan parhaiten edistävän työhyvinvointia. Esimerkiksi vihersmoothieiden valmistus, päiväunet tai vaikkapa kiitosten kirjoittaminen kollegoille sopivat erinomaisesti Unelmien työpäivään. Yksi elämä järjestää 5.10. inspiroivan työhyvinvointiwebinaarin, joka on avoin kaikille päivään osallistuville.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.