Rakkautta voi opetella

Parisuhde tarvitsee onnistuakseen annoksen rohkeutta, itsehillintää ja käytännöllistä arkiviisautta. Rakastamista voi oppia, mutta sitä pitää harjoitella. Kesän avioliittoleireillä se onnistuu.

Pitkän suhteen isoin haaste on saada intohimo syttymään yhä uudestaan. Siitä huolimatta, että arjen pyörityksessä kipinä tuntuu hiipuvan. Yksi tuhansista avun saaneista pareista ovat Risto ja Virve, joiden aviosuhde oli kariutunut riitoihin, alkoholin käyttöön ja uskottomuuteen. Virve oli muuttanut pojan kanssa yhteisestä kodista pois. Asumuseron aikana Riston uusi ihastus muutti asumaan perheen omakotitaloon. Suhde ei ollutkaan läpihuutojuttu, vaan se havahdutti Virven huomaamaan, että hänellä oli edelleen helliä tunteita Ristoa kohtaan, vaikka luuli niiden iäksi kuolleen.

Ystävä houkutteli parin avioliittoleirille, jossa asiat olisi mahdollista puhua selviksi, vaikka liittoa ei jatkettaisikaan. Leirin aikana Risto teki päätöksen palata perheensä luo. “Uskottomuudesta toipuminen on ollut kivinen tie, mutta se on kannattanut kulkea. Nyt suurin tunteemme on kiitollisuus ja avioliittotyöstä on tullut Virven ja minun yhteinen harrastus.”

Taitoleirille yhdessä

Parisuhteen onnellisuuteen johtavia taitoja opetellaan jälleen tänä kesänä Parempi avioliitto ry:n järjestämillä avioliittoleireillä ja koulutustapahtumissa, joissa vertaisryhmät ovat toiminnan keskiössä.

Kesän suurin, noin tuhannen henkilön viikon kestävä leiri pidetään Pieksämäellä 8.-15.7. 2017. Tapahtumia järjestetään myös 10.-11.6. Järvenpäässä, 29.7.-5.8. Levillä ja 11.-13.8. Hartolassa. Pienryhmiä johtavat tehtävään koulutetut vertaisohjaajaparit, jotka ovat itse käyneet parisuhteessaan monia haastavia vaiheita läpi ja oppineet rakastamisen taitoja.

Vuosittain Parempi avioliitto ry:n järjestämillä (25) leireillä ja kursseillä toimii noin tuhat vapaaehtoista luennoitsijoina, ryhmänohjaajina ja lastenhoitajina. Tapahtumissa on ikäryhmittäin omaa ohjelmaa 0-12-vuotiaille lapsille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.